14 primari şi 205 consilieri locali şi-au pierdut mandatele

> Nouă primari au contestat ordinele în instanţă

Prefectul Alexandru Moldovan a anunţat că a emis ordine de încetare a mandatelor pentru 14 primari şi 205 consilieri locali din judeţ, care, în prezent, candidează din partea altor partide decât cele pe listele cărora au candidat la alegerile anterioare.

Conform unui comunicat al Prefecturii Suceava, au fost emise 14 ordine de prefect prin care se constată încetarea de drept a mandatului primarului în localităţile Vadu Moldovei, Vicovu de Sus, Capu Câmpului, Ostra, Râşca, Stulpicani, Ulma, Frasin, Frumosu, Moara, Păltinoasa, Valea Moldovei, Stroieşti şi Bosanci.

Nouă ordine sunt contestate în instanţa de contencios administrativ.

Totodată, au fost emise 205 de ordine de prefect prin care se constată încetarea de drept a mandatului consilierului local, iar în cazul a trei consilieri locali este formulată plângere prealabilă.

„Pentru toate cazurile în care Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava a luat act cu privire la intervenirea situaţiei de încetare înainte de termen a mandatelor de primar/consilier local care au ales să candideze la alegerile locale din 27 septembrie 2020 pe lista unui alt partid politic sau alte situaţii prevăzute de legislaţia în vigoare, au fost emise ordine de prefect privind încetarea de drept a mandatului de primar, precum şi în situaţia consilierilor locali, cu respectarea strictă a procedurilor şi termenelor legale” arată Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: