Primăria Suceava reia campania de capturare a câinilor vagabonzi

>„Sunt foarte multe haite de câini în municipiu” recunoaşte primarul Lungu, care spune că a început ridicarea maidanezilor din preajma şcolilor

După o perioada în care s-a înregistrat o diminuare a reclamaţiilor venite din partea cetăţenilor, numărul câinilor fără stăpân din municipiul Suceava a crescut din nou.

„Prindem, zilnic, zeci de câini, însă problema persistă” arată primarul Ion Lungu. Potrivit lui, mulţumită acţiunilor Serviciului de ecarisaj, în urmă cu 2 ani sucevenii chiar apreciau modul în care „s-a reuşit stârpirea câinilor de pe străzi”. Însă, în ultimul timp, fenomenul pare să se amplifice, sucevenii adresându-se tot mai des, cu sesizări, Primăriei. Lungu spune că, în aceste condiţii, a avut discuţii cu şeful Direcţiei de Ecologizare a executivului local, căruia i-a trasat sarcina declanşării unei noi campanii permanente de capturarea a caninelor vagabonde şi de transportare a acestora în adăpostul special din Lunca Sucevei.

„Sunt foarte multe haite de câini în municipiu şi cunosc foarte bine acest lucru. Din păcate, astăzi, s-au înmulţit şi avem, din nou, o campanie permanentă de a prinde aceşti câini. Mai ales în această perioadă în care a început şcoala, câinii fiind un pericol pentru copii, dar şi pentru bătrâni” subliniază Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: