Peste 5.000 de suceveni au fost declaraţi vindecaţi de Covid-19

> În spitalele din Suceava şi Rădăuţi rămân internaţi 281 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 16 la ATI

Prefectura Suceava a informat că ieri, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 5.002 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate nouă persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 11 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 567 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 189 pacienţi erau diagnosticaţi cu Covid-19, 842 erau în zona tampon şi 294 aveau alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 189 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 113 pacienţi prezentau forme medii ale bolii, 60 forme uşoare, iar 16, cu forme grave, erau internaţi în secţia ATI.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea luni, de 298 de paturi libere, dintre care 29 pentru pacienţi Covid-19, 191 în sectorul non-Covid şi 78 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile două paturi pentru pacienţi non-Covid şi 22 de ventilatoare, dintre care 9 pentru pacienţi Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 92 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 7 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări, a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: