Tir sportiv

Performanţe remarcabile pentru sportivii de la CSM Suceava şi CSS Rădăuţi la Cupa României

La finele săptămânii trecute, în cadrul complexului sportiv „Iosif Sîrbu” din Bucureşti, acolo unde este şi sediul FRTS, a avut loc Cupa României la tir sportiv pentru toate categoriile de vârstă în probele de arme cu glonţ de calibru redus. Sub atenta îndrumare a specialiştilor federaţiei, care s-au asigurat că sunt respectate toate normele de protecţie împotriva răspândirii coronavirusului, fără a uita de siguranţa din poligon, cei mai buni sportivi din România au avut ocazia să se întreacă la primul concurs de gen după o pauză de jumătate de an.

Bucovina a fost reprezentată la competiţie de sportivii de la CSM Suceava şi CSS Rădăuţi, sportivi pregătiţi de profesorul doctorand Ştefan Buiucliu. Eduard Nemţoc, Matei Murin, Adrian Durnea şi Iustin Lucan, toţi juniori, au avut o comportare deosebită reuşind să cucerească 20 de medalii de aur şi argint în probele de puşcă cu glonţ calibru redus.

„Pentru primul concurs după o pauză îndelungată şi punând la socoteală emoţiile generate de vârsta sportivilor, rezultatele sunt modeste pentru dorinţa mea de a promova din nou sucevenii la loturile naţionale ale României.

Cum spunea unul dintre mentorii mei de la clubul Steaua în urmă cu 25 de ani, cel mai bun antrenament este concursul, deci startul poate fi considerat reuşit în perspectiva viitoarelor finale ale Campionatelor Naţionale de puşcă cu glonţ de calibru redus pentru juniori, care vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Este firesc să mulţumim întregii echipe care stă în spatele pregătirii sportivilor, instructori sportivi, antrenori, secretari, contabili, directori care s-au străduit într-o perioadă dificilă să ne susţină. Experienţa acumulată în funcţiile vremelnice din cadrul FRTS ca antrenor federal şi metodist la lotul olimpic m-au ajutat să dau un plus de valoare pregătirii sportivilor şi relaţiilor cu aceştia”, a declarat antrenorul de la CSM Suceava şi CSS Rădăuţi, profesor doctorand Ştefan Buiucliu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: