„Nu este vorba de culoarea politică a primarului, ci de un viitor mai bun al întregii comunităţi”

De ce aţi ales să reprezentaţi partidul Pro România în alegerile pentru Consiliul Judeţean Suceava?

– Pro România este partidul în care mă regăsesc ca om, ca valori umane şi viziune. Nu mă văd la un alt partid şi de aceea nici nu mi-aş fi găsit locul la un alt partid. De fapt Pro România m-a ales pe mine pentru că promovează tinerii şi este ALTFEL DECÂT CEILALŢI, un partid care merge pe nevoile reale şi imediate ale omului. Nu cred că vreo altă grupare politică ar fi avut curajul să propună un tânăr pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Liderul naţional Pro România, Victor Ponta, pare să aibă o afinitate specială pentru Suceava?

– Da, domnul Victor Ponta a acordat întotdeauna o atenţie deosebită judeţului nostru. Am fost foarte plăcut impresionată de vizita dumnealui, de faptul că s-a întâlnit cu fiecare coleg candidat de-al nostru în parte, cu cei din zona Sucevei la Cetatea de Scaun, apoi la Gura Humorului cu cei din zonă şi la Vatra Dornei cu cei din bazinul Dornelor. Practic a alocat o zi pentru judeţul Suceava, pentru susţinerea candidaturilor noastre la diferite funcţii, primar şi consilier local. Ce alt lider politic a mai făcut acest lucru? Victor Ponta, ca şi în trecut, ne-a demonstrat încă o dată că susţine această zonă.

Este prima participare la alegerile locale a Pro România. Credeţi că sucevenii îşi vor învesti încrederea în grupul pe care îl veţi reprezenta pe 27 septembrie?

– Cred foarte mult în echipa mea de consilieri, cred foarte mult în Cătălin Nechifor şi îl apreciez enorm pentru tot ce a făcut pentru comunitate. Munca în echipă este singura care ne va aduce şi rezultate pe măsură. Obiectivul nostru este de a reforma modul în care se face administraţia judeţeană. Dorim să arătăm că politica se poate face mai bine pentru cetăţean într-o echipă cu competenţe diferite, care conţine ingineri, profesori, economişti, tehnicieni şi maiştri, oameni ce provin din toate zonele judeţului Suceava. Mai mult decât atât, principiul primordial după care ne vom desfăşura activitatea politică şi administrativă în cadrul Consiliului Judeţean este colaborarea cu toate formaţiunile care vor fi parte a deliberativului judeţean, indiferent de orientarea lor politică.

– O caracteristică ce a blocat multe iniţiative bune în comunităţi a fost „plătitul poliţelor” între reprezentanţii partidelor care s-au succedat la conducere. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean, ce atitudine veţi avea faţă de primarii din teritoriu de altă culoare politică?

– Marele meu avantaj este că nu am făcut politică, nu am lucrat nici măcar o zi la stat, nu ştiu cu ce se mănâncă politica şi aş vrea să rămân aşa. Îmi doresc doar să arăt că pot fi un bun gospodar al judeţului, unul care foloseşte chibzuit şi echitabil banii din buget. Vin din mediul privat şi sunt obişnuită cu program de 15-16 ore, timp de lucru pe care doresc să îl aloc şi pentru comunităţile din judeţul Suceava. Foarte mulţi nu au accesat proiecte guvernamentale pentru că nu au ştiut ori au considerat că nu au parte de ajutor, iar atunci li s-a părut foarte dificil să acceseze astfel de fonduri. Schimbarea va trebui să înceapă şi de aici, să înţeleagă că se impune o altfel de colaborare. Nu va mai ţine abordarea că merge sau nu merge, ci că trebuie. Aici nu este vorba de culoarea politică a primarului, ci de nevoile, bunăstarea, de un viitor mai bun al întregii comunităţi. Nu mă deranjează că un primar nu are aceeaşi culoare politică cu noi, cu Pro România. Primarii trebuie ajutaţi şi atât, iar împreună să ne facem bine treaba în serviciul fiecărei comunităţi.

Mai mult ca niciodată, anul acesta avem nevoie de curaj moral, curaj politic. Haideţi să ieşim din casă la vot! Acesta este primul pas! Ieşiţi din casă pe 27 septembrie! Fiecare vot contează şi trebuie să fim împreună pentru binele judeţului Suceava!

Tipărit de CRAI NOU SA, la comanda Partidului PRO România – Filiala Suceava. CUI MFC: 21200010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: