Funcţionarea Parcului Industrial Bucovina 1 intră în linie dreaptă

> Avem mai mulţi investitori care intenţionează să investească aici în parc, dă asigurări Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că a fost primit planul de urbanism zonal (PUZ), „piesa cea mai importantă” pentru ca Parcul Industrial Bucovina 1 să înceapă să funcţioneze.

El a spus că pe o suprafaţă de peste 13 ha s-a primit aprobarea înfiinţării unui parc industrial, în apropierea Aeroportului Suceava, menţionând că Autoritatea Aeronautică Română a dat acordul de principiu.

Flutur a spus că a fost efectuat un studiu special de obstacolare, cel care reglementează regimul de înălţime a construcţiilor din acest parc.

Preşedintele CJ a arătat că urmează ca primăriile Dumbrăveni şi Salcea să aibă dezbatere publică asupra acestui PUZ, pentru că terenul din parcul industrial este pe raza acestor primării.

Urmează să fie începută procedura de concesionare a terenurilor către societatea care administrează parcul şi aprobarea regulamentului de funcţionare.

„Avem mai multe contacte, mai mulţi investitori care intenţionează să investească aici, în parc. Sunt şi hale de închiriat, dar şi terenuri pentru construcţia altor hale industriale într-o zonă extrem de avantajoasă, aproape de Suceava, aproape de gară, foarte aproape de aeroport, cu toate utilităţile, apă canalizare, gaze naturale, electricitate” a spus Flutur.

El a menţionat că cea mai complicată problemă a fost obţinerea avizelor Autorităţii Aeronautice, pentru ca cei care construiesc aici să nu afecteze siguranţa de trafic aerian.

„Am obţinut PUZ şi intrăm în linie dreaptă în ceea ce priveşte funcţionarea acestui parc industrial” a precizat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: