Programul de lucru cu publicul al Serviciului Public de Paşapoarte Suceava se modifică

Prefectura Suceava a informat că, începând cu 21 septembrie, programul de lucru cu publicul al Serviciului Public de Paşapoarte Suceava se va desfăşura de luni până vineri, în intervalul orar 8-20.

Se menţine suspendată activitatea de preluare a cererilor şi de eliberare a paşapoartelor simple electronice la punctul de lucru mobil din municipiul Rădăuţi.

Preluarea cererilor se face doar în baza programării online.

Sursa citată precizează că preluarea cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, respectiv a paşapoartelor simple temporare se va realiza în continuare în baza programărilor online efectuate pe adresa Epasapoarte.ro.

Pentru solicitanţii aflaţi în imposibilitatea efectuării unor programări online, la nivelul serviciului vor fi realizate analize individuale cu privire la posibilitatea preluării cererilor acestora, în intervale nerezervate prin portalul menţionat anterior.

În acest sens, Prefectura Suceava roagă îi roagă pe suceveni să respecte ora de programare şi să evite aşteptarea suplimentară în spaţiile destinate publicului. „În cazul în care solicitantul de paşaport ştie în timp util că nu poate respecta programarea, rugăm să se utilizeze opţiunea de «anulare» a programării, în vederea disponibilizării poziţiei ocupate” mai arată sursa citată.

Accesul solicitanţilor şi, după caz, al reprezentanţilor legali în sediul serviciului în vederea depunerii cererii de eliberare a paşaportului este permis în baza programării online şi a documentului de identitate prezentat în original.

Ridicarea paşapoartelor

În ceea ce priveşte ridicarea paşapoartelor, accesul în locaţia serviciului se va face pe baza tichetului eliberat cu ocazia depunerii cererii şi a documentului de identitate în original.

Prefectura Suceava atrage atenţia că plata contravalorii paşaportului se poate achita astfel: la casieriile unităţilor CEC Bank, precum şi la staţiile de plată Selfpay ale CEC Bank; online, prin platforma de plăţi virtuale Ghişeul.ro.

Documentele de plată ce fac dovada plăţilor efectuate/achitate anterior datei de 2.09.2020 în conturile instituţiilor prefectului deschise la Trezorerie prin modalităţi variate (virament bancar, mandat poştal, mijloace de plată online etc.) rămân valabile pentru depunerea cererii de eliberare a paşapoartelor.

Alte cereri se pot depune şi online

Sursa citată menţionează că primirea cererilor privind exercitarea dreptului la libera circulaţie în străinătate, istoric paşapoarte, scutire taxe vamale, precum şi furnizarea datelor din Registrul Naţional de Evidenţă a Paşapoartelor Simple, eliberarea adeverinţelor/ comunicărilor corespunzătoare se efectuează în cadrul programului de lucru cu publicul ori prin corespondenţă poştală, cu precizarea că, în situaţia în care nu este necesară anexarea unor documente în original, depunerea cererii se poate face şi prin corespondenţă electronică la adresa pasapoarte-sv@mai.gov.ro.

Accesul în vederea depunerii/ ridicării documentelor se va face numai în baza documentului de identitate în original.

Prefectura recomandă folosirea serviciilor de curierat

Referitor la ridicarea paşaportului simplu electronic, Prefectura Suceava a recomandat cetăţenilor să opteze pentru expedierea acestuia prin servicii de curierat (cheltuieli de expediţie 8 lei+TVA) la adresa de domiciliu/ reşedinţă din ţară a titularului ori a persoanei care a formulat cererea.

Paşaportul simplu temporar nu poate fi livrat prin serviciul de curierat; acesta se ridică doar de la sediul serviciului unde s-a depus cererea.

De asemenea, Prefectura a îndrumat sucevenii să transmită petiţiile/solicitările/recomandările prin intermediul adreselor de e-mail pasapoarte@prefecturasuceava.ro sau pasapoarte-sv@mai.gov.ro şi să solicite informaţii sau consiliere la telefon 0230/523 120.

Accesul în sediul serviciului se va face cu respectarea măsurilor igienico-sanitare de protecţie, precum utilizarea măştilor de protecţie, dezinfectarea mâinilor şi a echipamentelor utilizate, distanţarea fizică de cel puţin 1,5 m. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: