După construirea stadionului nou

Centru de afaceri pe „Areni”

>„Vom face o licitaţie internaţională, transparentă, pentru înfiinţarea unui mini-World Trade Center” arată primarul Ion Lungu, menţionând că inclus în proiect este inclus şi un hotel de 5 stele

Ion Lungu nu renunţă la proiectul amenajării unui centru de afaceri la „kilometrul zero” al municipiului Suceava. Acesta ar urma să fie materializat în prejma sediului Primăriei şi a Universităţii „Ştefan cel Mare”, pe actuala suprafaţă a stadionului „Areni”. Potrivit primarului, proiectul construirii sălii polivalente de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni este în linie dreaptă, „nemaiputând fi întors de pe orbită”.

„După ce va intra primul buldozer acolo, ne vom adresa Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi pentru un stadion nou. Avem această posibilitate, deoarece există spaţiu suficient, de 12 ha, cu plan urbanistic zonal pentru sală polivalentă, stadion şi bazine olimpice. Există disponibilitate la CNI, însă, din păcate, până acum proiectele sportive au fost pe criterii politice. În mandatele trecute s-au făcut în zona de sud, în Târgu Jiu, Alexandria şi Craiova” a punctat edilul-şef.

Lungu reaminteşte că proiectul centrului afaceri a mai fost pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Suceava şi cu mai mulţi ani în urmă, însă iniţiativa şi demersurile vor fi readuse în actualitate. „După ce facem stadionul nou, ne rămân aceste două hectare de teren lângă Primărie. Voi propune Consiliului Local să facem un parteneriat public privat în care Primăria să vină cu terenul. Vom face un proiect-cadru, tip, cu licitaţie internaţională, transparentă, pentru un mini-World Trade Center, cu spaţii destinate afacerilor. Vin firme care vor să investească în Suceava dar, iată, nu au locuri pentru birouri. În acelaşi timp, ne trebuie şi un hotel de 5 stele, pentru că, de multe ori, sosesc delegaţii guvernamentale, delegaţii externe, nu există unităţi care să dispună de unităţi de 30-40 de camere, iar vizitatorii merg să se cazeze în alte unităţi, în afara municipiului. Nu este normal ca un municipiu reşedinţă de judeţ să nu aibă asemenea facilităţi” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: