Dosar penal şi amenzi de 67.000 lei unei firme care a vândut lemn fără documente contabile şi a emis avize de însoţire false

> Poliţiştii au confiscat 506 mc de material lemnos

Poliţia Suceava şi Garda Forestieră Suceava au depistat o firmă suceveană din domeniul silvic, care a comercializat către mai multe persoane material lemnos fără a întocmi documente contabile şi fără să declare valoarea veniturilor încasate. Totodată, agentul economic a emis şi avize de însoţire fictive.

Potrivit IPJ Suceava, verificările au avut loc în perioada 14-15 septembrie, în cadrul unei acţiuni specifice.

De asemenea, s-a mai constatat că, „pentru a justifica diminuarea stocurilor şi, totodată, pentru a se sustrage de la plata TVA, având în vedere că în domeniul silvic, în cazul comerţului între agenţi economici, se practică taxarea inversă, dar şi pentru a crea provenienţă legală unor agenţi economici care deţineau deja cantitatea de material lemnos fără documente legale de provenienţă, agentul economic a emis avize de însoţire a materialului lemnos fictive, atestând astfel în fals că a efectuat aceste operaţiuni” precizează sursa citată.

În urma extinderii cercetărilor, atât la emitentul documentelor cu regim special cât şi la beneficiar, a fost întocmit dosar penal privind infracţiunea „evaziune fiscală în formă continuată”.

Pe lângă aceasta, au fost aplicate 16 amenzi în valoare de 67.000 lei şi s-a luat măsura complementară a confiscării cantităţii de 506,70 mc material lemnos (lemn rotund răşinoase/ foioase) în valoare de 110.100 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: