17 septembrie 2020 – Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului

Ieri, în întreaga lume, a fost sărbătorită Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, tema acestui an fiind „Personalul medical în siguranţă! Pacientul în Siguranţă!”.

Această zi are ca scop conştientizarea importanţei actului medical atât pentru pacient, cât şi pentru personalul medico-sanitar.

Actul medical ar trebui să fie întotdeauna sigur. Cu toate acestea, aşa cum s-a întâmplat în acest an, când am asistat la răspândirea la nivel mondial a virusului Sars-CoV-2, sănătatea pacienţilor, dar şi a oamenilor sănătoşi a devenit posibil vulnerabilă.

Am asistat anul acesta, aproape neputincioşi, la o serie de decese cauzate de coronavirus, infecţia provocată determinând decese inclusiv în rândul personalul medical.

Pacienţii cu boli cronice au fost şi sunt în continuare susceptibili unor forme grave în momentul contactării coronavirusului, iar dacă în anii trecuţi siguranţa pacientului se referea la un tratament corect pentru patologia de bază, acum siguranţa pacientului implică respectarea tuturor măsurilor pentru a nu contacta acest virus.

Respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, distanţarea fizică, purtarea măştii în spaţiile aglomerate rămân de departe primele măsuri de siguranţă pentru pacienţi, personalul medical şi pentru toţi.

În calitate de deputat în Comisia pentru sănătate şi familie şi medic, susţin cele mai moderne tratamente actualizate la standarde europene. Prioritare pentru sistemul de sănătate rămân procedurile şi protocoalele medicale actualizate la nivelul standardelor internaţionale.

Dr. MARICELA COBUZ,

Deputat PSD Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: