Românii să mai aibă încredere în PNL?

Sănătatea românilor ar trebui să reprezinte o prioritate pentru PNL. Acest partid pune mai mult preţ pe alegerile din 27 septembrie. Încă din luna martie 2020, când toate ţările lumii erau îngrijorate de izbucnirea pandemiei, PNL dorea alegeri anticipate.

În timpul stării de urgenţă şi de alertă din România, s-au extins afacerile la clientela de partid, unde chelneri sau patroni de pompe funebre au devenit peste noapte manageri de spitale, iar echipamentele de protecţie precum măşti, combinezoane, viziere, soluţii dezinfectante erau achiziţionate la suprapreţ.

Compania Naţională Unifarm, care se află în subordinea Ministerului Sănătăţii, a vândut măşti de protecţie cu un adaos comercial de 71%. Potrivit raportului Curţii de Conturi privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgenţă, Unifarm a adus mari prejudicii statului român: măşti supralicitate, afaceri pentru oamenii din partid.

În toată această perioadă, pandemia a scăpat de sub control. Suceava a fost izolată de restul ţării prin carantinare, mii de români au rămas fără locuri de muncă, inclusiv investitorii din Bucovina şi-au mutat afacerile, refuzând să mai rămână în „Lombardia României”. Rata şomajului în România a ajuns în prezent la 5,4%, crescând faţă de anii precedenţi cu 2,3%. Potrivit INS, în luna iulie numărul şomerilor a ajuns la 484.000 de persoane, iar rata şomajului este încă în creştere.

În urma acestor dezastre economice, puterea de cumpărare a românilor a scăzut. În luna august 2020, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai mari creşteri de preţuri la alimente s-au înregistrat în special la cele proaspete, respectiv la fructe + 15%, legume + 15%, citrice + 13%, dar şi făină + 7%. Cel mai mult suferă pensionarii care nu îşi pot asigura necesarul de alimente. Dublarea punctului de pensie, aşa cum prevede legea, nu a fost respectată de PNL. Nici profesorii nu şi-au primit mărirea de salarii de la 1 septembrie.

Este clar, sănătatea, educaţia, economia au avut de suferit. Milioanele de români să mai aibă încredere în PNL?

 Dr. MARICELA COBUZ

Deputat PSD Suceava

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI