PS Damaschin a slujit la hramul Mânăstirii Râşca

Ziua de 14 septembrie 2020 a fost prilej de bucurie pentru obştea Mănăstirii Râşca, care l-a primit în mijlocul ei pe Preasfinţitul Părinte Damaschin, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, pentru a sărbători împreună ziua Înălţării Sfintei Cruci – hramul de toamnă al mănăstirii.

Luni, în ziua Înălţării Sfintei Cruci, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de PS Damaschin, alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, în paraclisul de vară situat în incinta complexului monahal. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Macarie Ieromonahul” din Suceava, iar la chinonic tânăra Mariana Maloş din comuna Marginea a interpretat cântece religioase închinate Sfintei Cruci.

La momentele cuvenite din Sfânta Liturghie, teologul Ionuţ Cătălin Aioanei a fost hirotonit diacon pe seama Schitului Sihăstria Râşcăi.

„Dumnezeu are ultimul cuvânt în toate”

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Părinte Damaschin a spus:

„Dumnezeu e milostiv şi iubitor, El ceartă şi El mângâie, El coboară şi El ridică, El trimite necaz şi tot El trimite vindecare şi ridicare. Şaptezeci de ani au stat evreii în robie, dar s-au întors şi au făcut alt templu. Două sute de ani s-au adus jertfe păgâne pe locul unde Dumnezeu S-a adus pe Sine jertfă, dar după două sute de ani s-a făcut din nou biserică, Sfânta Cruce a fost în văzul tuturor şi de atunci cu câteva scurte perioade s-a adus jertfă. Să avem nădejde şi credinţă în Dumnezeu că El găseşte scăpare, că El ne mai dă şansa de îndreptare şi că, aşa cum zicea un părinte drag sufletului meu, părintele Rafael Noica, „Să-L lăsăm pe Dumnezeu să-şi încheie fraza, Dumnezeu are ultimul cuvânt în toate”.

Părintele arhimandrit Mihail Balan a mulţumit ierarhului şi părinţilor din soborul slujitor pentru această frumoasă slujire, precum şi tuturor rugătorilor care au participat şi jertfit la hramul de toamnă al Mănăstirii Râşca.

CONSTANTIN AGAFIŢEI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: