Conform asigurărilor date de şeful administraţiei judeţene

Până la venirea sezonului rece, lucrările la drumul judeţean Suceava – Dolhasca vor fi acoperite

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că verifică de trei ori pe săptămână lucrările de modernizare la drumul judeţean Suceava – Dolhasca, astfel încât să se încheie până la venirea sezonului rece lucrările la fundaţia drumului.

„Se lucrează la umplerea casetelor de pe marginea drumului” a spus Flutur, care a transmis locuitorilor din zonă că se lucrează la tasare.

El a reamintit că acest drum se lăţeşte de la 6 la 8 metri, din care 6 metri va fi carosabil, plus acostamentul de câte un metru pe fiecare parte a drumului.

Flutur a spus că s-a săpat la 55 de centimetri adâncime pentru fundaţia drumului, care este destul de complexă, cu un strat de 10 cm de durosol, urmat de un strat de 15 cm de pietriş tasat, iar apoi piatră concasată pentru pregătirea patului drumului pentru asfaltare.

El a precizat că sunt mai multe şantiere deschise pe acest drum, care are 46,7 km, iar investiţia este de 22 de milioane de euro, din fonduri europene.

Flutur a subliniat că, în urma modernizării, capacitatea portantă a drumului creşte.

„Oamenii trebuie să aibă încredere că noi lucrăm. Am venit pentru a-i verifica şi grăbi, pentru că bate la uşă vremea rea, iar constructorul înţelege şi lucrează cu toate forţele pe şantier pentru a acoperi aceste casete” a spus Flutur.

El a respins informaţii din spaţiul public potrivit cărora casetele săpate pe marginea drumului vor rămâne neacoperite pe perioada iernii.

„Între Liteni şi Dolhasca au ajuns la forma finală, pentru că de aici urmează primul strat de asfalt. Trebuie să aibă încredere oamenii din zonă, pentru că acest drum deserveşte 55.000 de locuitori” a spus Flutur.

El a menţionat că face vizite de trei ori pe săptămână în acest şantier şi a precizat că fiecare lucrare este verificată la un laborator, pentru că este foarte important ca întreaga lucrare să respecte normele impuse.

Flutur a arătat că este important ca în primul rând lucrările respective să fie realizate în intravilan, pentru a nu afecta accesul localnicilor în propriile gospodării.

„Este acum un deranj, dar va fi bine în perioada următoare” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: