Înmormântarea părintelui protoiereu Petru Lupăştean Barfă

Ca urmare a unei grave probleme de sănătate, părintele protoiereu Petru Lupăştean Barfă a încetat din viaţă în dimineaţa sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, ziua de hram a Parohiei Milişăuţi.

Vestea năprasnică a îndurerat nu doar întregul protopopiat al Rădăuţilor, ci şi pe toţi prietenii şi apropiaţii părintelui Lupăştean.

Era un preot râvnitor, apropiat sufleteşte de enoriaşi şi solidar cu cei aflaţi în suferinţă.

În cei 8 ani de slujire în localitatea natală Iaslovăţ şi pe parcursul celor 30 de ani ca preot paroh în Milişăuţi, părintele Petru Lupăştean s-a implicat în lucrări de înfrumuseţare şi construcţie a locaşurilor de cult din comunităţile păstorite.

Noua biserică parohială din Milişăuţi a înmănuncheat jertfa credincioşilor însufleţiţi de dragostea lui plină de dăruire. Ea a fost aşezată sub iubirea ocrotitoare a Maicii Domnului.

Iar Preasfânta Născătoare l-a arătat iconom harnic al tainelor sfinte, primindu-i sfârşitul pământesc în zorii praznicului său împărătesc.

Demnitatea de protoiereu în care a slujit din 2009 a subliniat o dată în plus responsabilitatea cu care a purtat jugul lui Hristos şi trăirea prin care şi-a desăvârşit chemarea preoţească.

Parohienii din Milişăuţi şi comunităţile Protopopiatului Rădăuţi, preoţi consilieri şi cunoscuţi ai părintelui protoiereu Petru Lupăştean Barfă l-au condus vinerea trecută pe ultimul drum, cu flori, lacrimi şi multă rugăciune.

Soborul impresionant de preoţi şi diaconi, aflat sub proţia PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit slujba de înmormântare într-o atmosferă de adâncă reculegere.

Clerul şi mulţimea covârşitoare de credincioşi s-au rugat pentru veşnica pomenire a pr. protoiereu, Petru Lupăştean Barfă. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: