Generalul Coldea între coada vacii şi ştampila prefecturii

Cine vrea să-şi facă o idee despre calitatea şi profesionalismul presei, ale mediilor româneşti printate, audio-video ori online va descoperi ceea ce se ştia demult: analfabetism politic şi jurnalistic cât încape. Mai toate evenimentele politice, economice, sociale, justiţiare, educaţionale… greu de explicat şi de înţeles sunt aruncate în cârca lui Mihai Florian Coldea. El e responsabil de cam tot ce s-a întâmplat (rău) în România de la răpirea jurnaliştilor în Irak încoace.

Lenea de a învăţa sau măcar de a citi legea de funcţionare a SRI, SIE, a serviciilor secrete româneşti, graba de a scoate ştiri bombastic-uluitoare, lipsa poftei de cercetare pentru care se cere competenţă informaţională, ştiinţă de carte şi pricepere, cinste şi corectitudine au făcut din generalul (de intelligence!) un personaj care nu se deosebeşte cu mai nimic de George Soros sau de Suleyman Magnificul, acela din celebra creaţie telenovelistică turcească.

O liotă de „mari” jurnalişti şi analişti despică zilnic firul în patru despre amestecul adjunctului SRI în viaţa politică, adjunct suspendat şi eliberat apoi din funcţie în 2017 de preşedintele Iohannis, chiar dacă pensionarul (de la 49 ani!) nu mai e activ. Îi doresc viaţă lungă că altfel o jumătate din jurnaliştii de investigaţii-mucava rămâne fără obiectul „muncii”.

Să inventariem faptele atribuite cu dărnicie celebrului SRI-ist: cică l-a adus pe Klaus Iohannis preşedinte în locul lui Victor-Viorel Ponta, l-a băgat pe Dragnea la puşcărie, i-a trimis la DNA pe câţiva mahări PSD şi apoi a pus-o pe Laura-Codruţa Kövesi şefă la procurorii şi prosecutorii UE, i-a adus pe liberali la Palatul Victoria şi-i menţine acolo împotriva cursului vremii şi a majorităţii pesediste, a creat USR-PLUS după un soft american ca să facă ce vrea el în politică, a făcut dosare tuturor procurorilor şi judecătorilor…

De adăugat că nu există om de afaceri, personaj politic, activist de rang înalt, jurnalist şi analist politic, funcţionar căzut în dizgraţie, rămas mofluz, fără funcţie ori audienţă care nu-l învinovăţeşte pe Coldea că i-a luat apa de la moară şi boii de la jug, că l-a marginalizat în favoarea „oamenilor săi”.

Iată de ce fenomenul merită studiat cu atenţie: mulţi dintre acuzatori sunt tineri care nu au făcut armata şi-şi închipuie că un general de informaţii, până la urmă un general pus să apere România, integritatea şi suveranitatea ei, se comportă ca un membru baştan al clanurilor mafiote ori interlope. Alături de jurnalişti cu state vechi, hâiţi în manipulări mizerabile, au jubilat luni întregi după eliberarea sa din funcţie, crezând ca fraierii că fostul lider de intelligence agency îşi va abandona profesia şi se va ocupa de tăiat frunză la câini, ceea ce nu s-a întâmplat niciunde pe mapamond. Şi apoi nimeni nu renunţă la ofiţeri de vocaţie, care şi-au dovedit inteligenţa, profesionalismul şi capacitatea de investigare. Se poate concentra asupra misiunii sale mult mai bine dacă este scos „din bătaia puştii”.

Şi mai trebuie spus un lucru: în nicio ţară democratică şi respectabilă serviciile secrete nu sunt zăhăite la cap toată ziua de către fraieri şi ageamii, de inşi care vor să câştige capital politic atacând instituţia agenţiilor de informaţii sau care îşi închipuie că pot manipula activitatea acestora îndreptând-o asupra duşmanilor politici. Urmăriţi discursul repetitiv al unuia ca se dă „mare consultant politic”, mare specialist în „Statul paralel” şi care ne asasinează zilnic plin de aroganţă cu „analize” incoerente, fără legătură cu realitatea şi veţi înţelege.

Evident că la mijloc există interese de a-l scoate din circuit pe Coldea, atât politice cât şi judiciare, şi anume anularea probelor în dosarele grele de corupţie ale câtorva politicieni şi aşa compromişi care se tem de condamnări penale, probe anulate deja de CCR pe motiv de ilegalitate. Iar eu nu înţeleg un lucru: de moment ce a fost prins la furat, cum adică a fost prins ilegal? Râde coana Europa de legile noastre de se strică!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: