Cele 2,696 milioane de buletine de vot pentru alegerile locale din judeţ au fost predate sub pază IJJ Suceava

Prefectura Suceava a anunţat că în cursul zilei de sâmbătă au fost recepţionate cele 2,696 milioane de buletine de vot necesare pentru alegerile locale din judeţul nostru.

La pavilionul central al Centrului Economic Bucovina Suceava (CEBS) al Consiliului Judeţean Suceava, reprezentanţii Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava au recepţionat buletinele de vot tipărite de Regia Autonomă Monitorul Oficial, care, apoi, au fost predate sub pază Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Bogdan Vodă” Suceava. Din totalul de 2.696.000 exemplare buletine de vot, 674.000 buletine de vot sunt pentru alegerea preşedintelui consiliului judeţean, alegerea consiliului judeţean, alegerea primarilor şi alegerea consiliilor locale.

Prefectura a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” să se inspecteze locaţia de depozitare şi distribuire a buletinelor de vot şi a celorlalte materiale de la pavilionul central al Centrului Economic Bucovina Suceava (CEBS), astfel încât să fie respectate normele de igienă sanitară impuse actualul context epidemiologic şi normele PSI.

Săptămâna trecută, Instituţia Prefectului a realizat toate acţiunile prevăzute în programul alegerilor locale din data de 27.09.2020, aprobat prin HG nr. 576/2020.

În perioada respectivă, s-a realizat situaţia centralizatoare privind locaţiile secţiilor de votare cu indicarea suprafeţei sălilor de vot/de aşteptare privind respectarea normelor de igienă sanitară în contextul pandemiei Covid-19.

De asemenea, s-a adus la cunoştinţa birourilor de circumscripţie locală de la nivelul judeţului delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare şi a sediilor acestora, în vederea realizării publicaţiilor. Către toate autorităţile publice locale s-a transmis o circulară prin care s-a solicitat afişarea programului de lucru al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Suceava şi verificarea numerotării secţiilor de votare, conform actualizării Autorităţii Electorale Permanente.

A fost transmisă o circulară către toate birourile electorale de circumscripţie de la nivelul judeţului cu precizările referitoare la posibilitatea persoanelor desemnate ca informaticieni de a beneficia de indemnizaţiile cuvenite personalului auxiliar pentru perioada în care nu sunt remuneraţi pentru această atribuţie.

Operatorii de calculator de la secţiile de votare au fost instruiţi

Specialiştii din cadrul Serviciului de Transmisiuni Speciale Suceava, Direcţiei de Statistică Suceava şi reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente – Biroul Suceava au organizat instruiri zonale cu operatorii de calculator care îşi vor desfăşura activitatea în secţiile de votare. Instruirile au avut loc cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, în şase locaţii din judeţ, respectiv în municipiile Suceava, în cadrul Palatului Administrativ, Fălticeni, în cantina Liceului Agricol, Câmpulung Moldovenesc, în sala de sport a Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”. La Rădăuţi, Vatra Dornei şi în oraşul Gura Humorului acţiunile s-au desfăşurat la casele de cultură.

Pe tot parcursul săptămânii 7-13.09.2020 s-au organizat şedinţe operative de lucru cu participarea conducerii Instituţiei Prefectului şi a personalului tehnic auxiliar al Biroului Electoral Judeţean de Circumscripţie nr. 35 Suceava. S-a actualizat, pentru aducerea la cunoştinţa publică, site-ul Instituţiei Prefectului şi s-a asigurat, zilnic, de personalul tehnic auxiliar, suportul tehnic la Biroul Electoral Judeţean nr. 35 Suceava, inclusiv pentru perioada 12-13.09.2020.

În săptămâna în curs se pregăteşte distribuirea buletinelor de vot către primari şi preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie locale de la nivelul judeţului Suceava. De asemenea, se vor realiza achiziţiile de materiale necesare bunei desfăşurări a scrutinului electoral şi se vor organiza instruirile cu preşedinţii, locţiitorii şi informaticienii de la birourile de circumscripţie locală de către reprezentaţii Instituţiei Prefectului, Serviciului de Transmisiuni Speciale Suceava, Autorităţii Electorale Permanente – Biroul Suceava şi Direcţiei de Statistică Suceava.

În perioada următoare se va răspunde cu operativitate oricăror probleme organizaţionale care ar putea interveni şi se va avea în vedere actualizarea permanentă cu informaţii de interes public atât pe site-ul https://sv.prefectura.mai.gov.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: