La Laboratorul BK Biologie Moleculară al Spitalului Judeţean

Calitatea rezultatelor examinării pentru detectarea SARS-CoV 2 prin RT-PCR este certificată prin control extern

Laboratorul BK Biologie Moleculară al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a participat la schema de control extern de calitate „Virus Genome Detection–Coronaviruses (340)”, runda iulie 2020, iar rezultatele obţinute pentru probele analizate au fost conforme, informează Spitalul Judeţean.

Potrivit sursei citate, rapoartele de analiză şi certificatul de participare au fost primite în data de 13 septembrie.

„Participarea la scheme intercomparare furnizează informaţii privind performanţă sistemului de măsurare, informaţii care au în vedere: echipamentul, metoda, reactivii, etapele de lucru, dar şi alte aspecte ale sistemului de management: analiza cererii, pregătirea probei, raportarea rezultatelor” se arată în comunicat.

Ni s-a specificat că certificatul emis de administratorul de schemă validează calitatea rezultatelor obţinute în Laboratorul de Biologie Moleculară al Spitalului Judeţean şi reprezintă „dovada obiectivă a acceptabilităţii rezultatelor examinării pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 prin RT-PCR”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: