Ciclism

Rutierul Eduard-Michael Grosu a câştigat Turul României

Rutierul Eduard-Michael Grosu, component al naţionalei României, a câştigat ediţia a 53-a a Turului ciclist al României, încheiată la Bucureşti, după ce a terminat ultima etapă pe locul secund.

Italianul Andrea Guardini s-a impus pe circuitul Piaţa Presei Libere – Şos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Şos. Regele Mihai I – Piaţa Victoriei şi retur, alergat de 18 ori, cu timpul de 2 h 14 min 25 sec pe cei 100 km, urmat în acelaşi timp de Grosu, polonezul Szymon Krawczyk (CCC Development Team), germanul Lucas Carstensen (Bike Aid), Ionuţ-Andrei Andrei (CS UVT Devron West Cycling Team), Adi-Narcis Marcu (Torpedo Zărneşti) etc.

Guardini a reuşit a doua sa victorie de etapă, după ce s-a impus în prolog. Edi Grosu, care a deţinut tricoul galben de lider al clasamentului general din prima etapă, a reuşit şi el două victorii, în etapele 3 şi 4.

Cele trei sprinturi intermediare din ultima etapă au fost câştigate de românul Serghei Ţvetcov, de kazahul Matvei Nikitin (Vino Astana Motors) şi de germanul Lucas Carstensen.

În clasamentul general final, Eduard Grosu a fost urmat de germanul Nikodemus Holler (Bike Aid), la 41 de secunde, şi de Szymon Krawczyk (CCC Development Team), la 45 de secunde. Ungurul Viktor Filutas (Giotti Victoria Savini Due – echipă româno-italiană) a terminat pe patru, la 46 de secunde, românul Serghei Ţvetcov s-a clasat pe şase, la 47 de secunde, Emil Dima (Giotti Victoria) a terminat al şaptelea, la 49 de secunde, columbianul Johnatan Canaveral Vargas (Giotti Victoria) s-a clasat pe opt, la 51 de secunde, italianul Simone Sano (Team Novak – echipă românească, patronată de Eduard Novak) a fost al 13-lea, la 02 min 58 sec, top 20 fiind încheiat de un alt român, Iustin-Ioan Văidian (CS UVT-Devron West CT), la 13 min 17 sec etc.

În clasamentul pe echipe, Bike Aid a ocupat prima poziţie, urmată de Giotti Victoria – Savini Due, CCC Development Team, Vino Astana Motors şi echipa naţională a României.

În clasamentul sprinterilor, kazahul Matvei Nikitin (Vino Astana Motors) a ocupat primul loc, câştigând tricoul roşu, urmat de conaţionalul şi colegul Aleksandr Ovsianikov şi de Eduard Grosu.

Clasamentul căţărătorilor a fost câştigat de Ovsianikov (tricoul verde), urmat de Canaveral Vargas şi de Nikitin.

Cel mai bun rutier Under-23 (tricoul alb) a fost polonezul Szymon Krawczyk, urmat de suedezul Erik Bergstroem Frisk (Bike Aid) şi de kazahul Gleb Brusenski (Vino Astana Motors).

În clasamentul celor mai buni rutieri români, Eduard Grosu a fost primul (tricoul albastru), urmat de Ţvetcov şi Dima.

Aceasta a fost a treia victorie românească în ultimii trei ani, după ce Ţvetcov s-a impus în 2018, iar anul trecut a câştigat olandezul Alex Molenaar.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: