Burdujeni-sat

Reţelele de gaze naturale au ajuns pe 45% din străzile cartierului

>Săptămâna trecută a fost aprinsă prima flacără la maşina de gătit a unui sucevean care s-a racordat

 Stadiul lucrărilor de introducere a gazelor naturale în cartierul Burdujeni-sat al municipiului Suceava se apropie de 50%. Aşa informează primarul Ion Lungu, conform căruia, gradul de acoperire a străzilor prinse în proiect este de 45%.

„Am ajuns la 45% în ceea ce priveşte extinderea numărului de străzi, însă, în acelaşi timp, dacă ne raportăm la total execuţie, mergem înspre 50%. Aşadar, cam jumătate din lucrare este făcută, iar firma care a câştigat licitaţia mai are la dispoziţie circa un an şi jumătate. Noi insistăm, nu o slăbim, să aducă forţă de muncă, să terminăm mai repede. Însă testul cel mai greu a trecut, prin faptul că s-a adus gazul de la IRIC şi că staţia de reglare a presiunii a fost amenajată” reliefează şeful municipalităţii.

Edilul-şef dă asigurări că gazele naturale vor ajunge şi la Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Burdujeni-sat. Potrivit lui, în prezent se intervine pe străzile Plevnei şi Pictor Panaiteanu, astfel încât să se facă joncţiunile cu arterele pe care reţelele sunt deja înfiinţate.

„Am avut marea bucurie ca, la începutul săptămânii trecute, să aprindem primul aragaz în cartierul Burdujeni-sat. Acum priorităţi sunt ca, până la 15 noiembrie, pe cât posibil, să ajungem la Şcoala Generală Nr. 6, dar şi la noua autobază a Primăriei, acolo unde vor veni autobuzele electrice, şi, tot de săptămâna trecută, avem şi curent electric” a declarat Ion Lungu.

Reamintim că contractul cu Test Prima, societatea care a câştigat licitaţia, a fost semnat pe 10 octombrie 2018, în cadrul investiţiei Primăria Suceava asociindu-se cu Delgaz Grid „Moldova”. Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat la finele lunii octombrie a aceluiaşi an, extinderea reţelei de gaze naturale vizând 33 de străzi, cu circa 1.300 de imobile. Valoarea contractului este de 3,71 de milioane de lei, fără TVA, cu o durată de desfăşurare de 36 de luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: