Piaţa Mică, modernizată, va fi inaugurată toamna viitoare

Începute efectiv în septembrie 2019, lucrările de construire a halei cu parcare subterană în Piaţa agroalimentară „George Enescu” din municipiul Suceava sunt în grafic. Primarul Ion Lungu susţine că până la sfârşitul anului se va turna plafonul parcării, aceasta în ciuda faptului că s-au întâmpinat şi probleme neprevăzute.

„Va fi o piaţă modernă şi mă bucur că, până la urmă, a existat curajul să facem această investiţie. Am avut şi aici surprize neplăcute, s-au găsit cabluri pe care a trebuit să le deviem, la fel cum s-a procedat şi cu o parte a conductei de apă” a explicat Lungu.

Câştigătoare la licitaţie a fost oferta asocierii de firme SUCT, Loial Impex şi Don Proiect Suceava, pentru 10,24 de milioane de lei şi cu o perioadă de execuţie de 24 de luni.

În prima etapă sunt prevăzute lucrări de rezistenţă aferente parcării subterane cu 59 de locuri, cât şi unele de la parter şi acoperiş, inclusiv de la instalaţiile de alimentare cu energie electrică, instalaţiile de apă, de încălzire şi instalaţiile sanitare. Etapa a doua are programate lucrări de „închideri perimetrale”, respectiv de montare de pereţi şi ferestre, dar şi de finalizare a instalaţiilor, inclusiv a celor de ventilaţie.

Afectată este o suprafaţă de teren de 2.361 mp, soluţia tehnică fiind aceea a realizării unei parcări subterane de 59 de locuri, cu acces auto şi pietonal din strada Saturn, dar şi la aleea comercială, însă numai pentru pietoni. Peste parcare se va amenaja un modul funcţional unitar acoperit şi închis cu panouri izolatoare şi tâmplărie termopan.

„Lucrările de acolo merg destul de bine. Firma care a câştigat licitaţia are experienţă, în prezent lucrându-se la parcarea subterană. Locuitorii cartierului George Enescu, dar şi comercianţii apreciază mult această investiţie şi sper ca, într-un an de zile, să ne apropiem de finalizarea lucrărilor” a punctat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: