O echipă de specialiști oferă consiliere psihologică și sprijin emoțional la Telefonul Vârstnicului

Fundația Regală Margareta a României a derulat, încă din anul 1993, programe pentru seniori, menite să combată izolarea și singurătatea și să ajute la creșterea calității vieții acestora. Prin proiecte precum Fondul pentru Vârstnici, Seniorii Noștri, Clubul Seniorilor, Niciodată Singur, Campania Flori pentru Suflet, Telefonul Vârstnicului, Centrele Generații, interacționăm cu mii de persoane vârstnice în fiecare an, aflăm problemele cu care se confruntă și le oferim soluții personalizate. Din experiența noastră alături de seniori, pe lângă resursele materiale insuficiente și problemele de sănătate, aceștia sunt afectați într-o mare măsură și de lipsa accesului la informații, de sentimentul de inutilitate și de singurătate.

La Telefonul Vârstnicului, o echipă de psihologi și asistenți sociali răspund cu suflet în fiecare zi și oferă consiliere și sprijin emoțional persoanelor vârstnice, ascultându-le problemele și identificând resursele disponibile pentru ei în comunitate. Sunt peste 400 de instituții și furnizori sociali publici sau privați în baza de date a call-center-ului social. Totodată, voluntari pregătiți de Fundație le oferă alinare vârstnicilor afectați de singurătate, care au nevoie de un interlocutor, creând relații telefonice cu aceștia, prin apelarea lor săptămânală.

Telefonul Vârstnicului – 0800 460 001 – poate fi apelat gratuit de luni până vineri între orele 08.00 și 20.00, și sâmbăta, între 08:00 și 16:00. Linia poate fi accesată și de persoanele care doresc să semnaleze un abuz sau o situație dificilă în care se află o persoană în vârstă. De la lansarea proiectului, în octombrie 2015, au fost înregistrate peste 51.000 de interacțiuni telefonice, inițiate de aproape 9.100 de apelanți unici.

Acest serviciu fost desemnat cel mai bun proiect de Servicii de Asistență Socială din România la Gala Societății Civile din 2019 și este susținut în această perioadă de Fundația Vodafone România, precum și din donații individuale prin SMS cu textul SINGUR la 8844.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: