Înotătorii suceveni aşteaptă încă redeschiderea bazinelor

Una dintre cele mai afectate ramuri sportive în pandemia cauzată de coronavirus a fost cea de nataţie. Înotătorilor le-a lipsit mediul lor natural în care să se antreneze şi timp de mai mult de trei luni s-au pregătit pe uscat şi au făcut unele dintre cele mai bizare exerciţii.

Sportivii suceveni fac şi acum un rând de antrenamente pe uscat, celălalt fiind realizat în bazinul din Fălticeni. Performerii suceveni abia aşteaptă să se poată pregăti în bazinele închise, cel de la Şcoala Gimnazială Nr.3 Suceava şi cel al universităţii sucevene, pentru că peste două săptămâni vor avea loc Campionatele naţionale.

Recent, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat că, începând de la debutul acestei săptămâni, în urma hotărârii de guvern prin care se va prelungi starea de urgenţă, va avea posibilitatea de a debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact.

„Pot să vă fac şi un anunţ: în momentul de faţă, urmare a hotărârii de guvern care va fi adoptată la începutul acestei săptămâni, în şedinţa de guvern, de prelungire a stării de alertă, vom avea posibilitatea legală să deblocăm toate sporturile în România, bineînţeles, care funcţionează după nişte reguli complementare oferite de zona medicală, chiar dacă îi incomodează, ele sunt absolut obligatorii când vorbim de sănătatea publică. Nimeni nu se poate juca cu sănătatea sportivilor şi participanţilor la competiţiile sportive”, a declarat Stroe.

„Avem nevoie de antrenamente specifice”

„Sportivii noştri s-au pregătit în toată pauza cauzată de pandemia de coronavirus, o lungă perioadă pe uscat şi abia de prin iunie în bazinele în aer liber de la Fălticeni. Odată cu începerea anului şcolar, lucrurile s-au mai complicat şi abia aşteptăm ca şi bazinul în care ne pregăteam noi, cel al Şcolii Gimnaziale Nr.3, să se deschidă. Am înţeles că de la începutul acestei săptămâni, după cum afirma ministrul Stroe, să se deblocheze toate sporturile. Peste două săptămâni avem campionatele naţionale de seniori, tineret şi juniori şi apoi, la scurt timp după, pe cel de copii şi avem nevoie de antrenamente specifice”, a declarat profesorul Cezar Moscaliuc de la CS 3 Suceava.

Alături de sportivii de la CS 3 Suceava, în competiţie vor intra şi înotătorii de la CSU din Suceava.

„Şi acum facem un rând de antrenamente pe uscat şi unul în bazinele de la Fălticeni. Este greu de crezut că bazinul din cadrul USV se va deschise în acest an, dar noi sperăm pentru că sportivii noştri s-au pregătit mult timp şi abia aşteaptă o competiţie oficială”, a menţionat directorul CSU din Suceava, Sorin Raţă.

Adevărul este că înotătorii, fără apă, mediul lor specific de concurs şi antrenament, arată efectiv ca peştii pe uscat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: