Elevii şi părinţii solicită Guvernului modificarea regulilor anti-Covid

„Au introdus panica în sistem”

Elevii, părinţii şi sindicaliştii din învăţământ solicită Guvernului modificarea regulilor anti-Covid din şcoli. Aceştia susţin că modul în care au acţionat guvernanţii a dus la instaurarea panicii în rândul elevilor, studenţilor, părinţilor şi salariaţilor din învăţământ.

Ei au redactat o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban, documentul fiind semnat de Consiliul Naţional al Elevilor, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET“ şi Federaţia Naţională Sindicală „ALMA MATER“.

Semnatarii solicită modificarea, în regim de urgenţă, a Ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi ministrului Sănătăţii nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu consultarea partenerilor de dialog din educaţie.

Ei susţin că, de la intrarea în vigoare, la data de 1 septembrie, actul administrativ a generat confuzie şi interpretări diferite de la un judeţ la altul, de la o localitate la alta, de la o unitate de învăţământ la alta, de la o universitate la alta şi chiar de la o autoritate a statului la alta.

Concluzia semnatarilor scrisorii deschise este că în sistem s-a instaurat panica.

„Din păcate, ceea ce anticipam şi semnalam în Scrisoarea deschisă din 28 august 2020 se întâmplă: întârzierea cu care au fost adoptate măsurile, insuficienţa acestora, inaplicabilitatea lor, inexistenţa unor reglementări clare, care să ţină cont de realităţile sistemului de învăţământ românesc au determinat instaurarea panicii în rândul elevilor, studenţilor, părinţilor şi salariaţilor din învăţământ – salariaţi care se află constant sub ameninţarea că vor răspunde ei dacă ceva merge prost”, precizează semnatarii scrisorii.

Ei mai solicită să fie chemaţi la discuţii, astfel încât noul document să fie complet şi să elimine problemele depistate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: