Salvaţi Copiii România:

900.000 de copii nu au acces la învăţământul online. Guvernul a livrat doar 82.000 de tablete

82.000 de tablete vor fi livrate elevilor din 14 judeţe şi din Bucureşti, au anunţat oficialii Ministerului Educaţiei. Liliana Bibac, de la Salvaţi Copiii, spune, însă, că 900.000 de copii nu au acces la învăţământul online.

Începutul şcolii a luat autorităţile din nou prin surprindere, iar elevii nu vor avea rechizitele necesare, nu vor avea dispozitive pentru învăţământul online şi nici manuale de limba română, cei din clasa a VIII-a.

Guvernul a promis 250.000 de tablete, însă doar 82.000 pot să ajungă la elevi.

Singurii care primesc la timp dispozitivele electronice sunt cei din localităţile unde primarii au alocat suficiente fonduri.

Lidia Bibac, coordonator programe educaţionale Salvaţi Copiii România, a declarat că 900.000 de elevi nu au acces la învăţământul online. „În luna aprilie am socotit noi, cei de la Salvaţi Copiii, pe baza unui eşantion, că în jur de 900.000 de copii nu au avut acces la învăţământul online. Cele 82.000 clar nu sunt suficiente? Categoric nu şi asta se va vedea. Putem să ne aşteptăm la o scădere a performanţei şcolare. Cel mai grav este că putem să ajungem la abandon şcolar”, a spus Bibac.

Marian Murguleţ, secretar de stat în cadrul Guvernului, a precizat că ONAC nu a gestionat bine achiziţia de device-uri.

„Din perspectiva mea, nu cred că ONAC a gestionat procedura de achiziţie prea eficient. Experienţa mea de peste 11 ani în piaţa de IT&C cred că mă îndreptăţeşte să afirm asta”, spune Murguleţ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: