La Agenţia pentru Protecţia Mediului

Sucevenii reclamă zgomotul făcut de ciori, jocurile de noroc şi ventilatoarele de la supermarket

> În municipiul Suceava, depăşiri deranjante ale zgomotului din trafic sunt înregistrate pe Calea Unirii, pe 60 de metri mai jos de intersecţia cu str. Mirăuţi, precum şi pe strada „Ştefan cel Mare”, în zona Palatului de Justiţie

În judeţul Suceava s-au înregistrat depăşiri ale limitelor admisibile pentru zgomotul continuu echivalent ponderat în 80,8% din totalul măsurătorilor efectuate pe străzile de colectare şi, respectiv, la 53,1% din cel al măsurătorile făcute pe străzile de legătură. Aşa evidenţiază Raportul privind starea mediului în anul 2019, dat recent publicităţii de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava, în care se precizează că laboratorul instituţiei monitorizează nivelul de zgomot exterior în principalele localităţi urbane, cât şi în zonele cu risc de expunere a populaţiei, măsurându-se, în principal, zgomotul din traficul rutier, dar şi cel din parcuri. Astfel, conform sursei amintite, în perioada 2015-2019 s-a observat o tendinţă relativ staţionară a nivelului zgomotului în punctele de monitorizare a străzilor de legătură din judeţ. În cazul acestora, depăşiri mai mari şi mai frecvente s-au înregistrat în municipiul Suceava, pe Calea Unirii, la 60 de metri în aval de intersecţia cu strada Mirăuţi, pe strada Ştefan cel Mare, în zona Palatului de Justiţie, şi pe bulevardul George Enescu, nr. 37. În oraşul Gura Humorului, depăşiri au fost consemnate în punctul în zona bulevardului Bucovinei, de la nr. 72 până la 74. De asemenea, conform APM, o tendinţă relativ staţionară a fost consemnată şi pe străzile de colectare, cu depăşiri mai mari şi mai frecvente remarcându-se municipiul Rădăuţi, pe strada Putnei, la nr. 69, municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe strada Gării, la blocul nr. 6, cât şi în oraşul Gura Humorului, pe strada Mihail Kogălniceanu, la blocul nr. 7. În interiorul parcurilor din zonele centrale ale principalelor municipii şi oraşe din judeţ, nivelul de zgomot s-a încadrat, în toţi cei 5 ani analizaţi, sub limita admisibilă pentru zgomotul continuu echivalent.

În Raportul privind starea mediului se mai evidenţiază că, în anul 2019, sesizările primite de APM de la cetăţeni au vizat disconfortul produs de surse de zgomot învecinate cu locuinţele reclamanţilor. Este vorba despre zgomotul produs de ciori, de aparate de la sălile de jocuri de noroc, de ventilatoarele unui supermarket, de vânzarea de materiale de construcţii, stâne, sablarea şi vopsirea autoturismelor, parcările pentru camioane, cât şi de atelierele de debitare a lemnului.

În anul 2019, laboratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului a făcut, cu frecvenţă trimestrială, măsurători ale nivelului de zgomot exterior în 28 de puncte de monitorizare: Suceava (10), Fălticeni (2), Siret (2), Rădăuţi (5), Vatra Dornei (3), Gura Humorului (3) şi Câmpulung Moldovenesc (3).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: