Fotbal, Liga a III-a

Foresta Suceava şi-a dat cu stângul în dreptul din prima etapă

> În prima rundă a Seriei I, Foresta Suceava – Ştiinţa Miroslava 1-2 (0-1)

În faţa unor tribune goale şi cu suporterii suceveni la garduri, Foresta Suceava a început cu stângul sezonul competiţional 2020-2021 al Ligii a III-a de fotbal. În chiar prima rundă de campionat, elevii antrenorilor Dorin Goian şi Daniel Bălan s-au înclinat în faţa grupării Ştiinţa Miroslava, formaţie antrenată de Cristi Popovici.

Nici bine nu s-au aşezat în ghete cei 22 de jucători că ieşenii au zguduit transversala porţii sucevene, din bară, mingea căzând în zona liniei porţii. Cum VAR nu este nici în primul eşalon valoric, iar în eşalonul trei doar în zona tuşelor, nu s-a putut aprecia exact locul unde a căzut balonul şi arbitrul a lăsat tabela de scor nemodificată.

Deşi avertizaţi de ambiţia oaspeţilor, jucătorii Forestei s-au complăcut într-un joc destul de simplu, cu baloane înalte aruncate pe vârfurile de atac Alexandru Marin şi Robert Martin. Puţin după mijlocul primei reprize, la un atac al celor de la Ştiinţa Miroslava, mingea a ricoşat la Andrei Nemţanu, şutul deviat de un apărător păcălindu-l pe tânărul portar sucevean Zvoronciuc.

La 1-0 în favoarea oaspeţilor, gazdele parcă s-au trezit din pumn şi au pus presiune pe fundaşii ieşeni, „turnurile” din ofensiva sucevenilor câştigând cele mai multe dueluri aeriene. În pofida numeroaselor ocazii avute, Foresta Suceava nu a reuşit să egaleze până la pauză. Şi bara s-a opus atacanţilor suceveni, iar căpitanul sucevenilor, Dudu Drugă, a arătat marcat de pandemie, centrările sale fiind neinspirate.

La revenirea de la cabine, totuşi, fundaşul stânga al Forestei, Drugă, izbuteşte o centrare bună şi Robert Martin restabileşte egalitatea de pe tabela de marcaj după o lovitură de cap. Când se părea că totul a revenit la normal pentru suceveni, Vişinari greşeşte copilăreşte în careu şi Ştiinţa Miroslava primeşte un penalti transformat cu siguranţă de Edi Sandu.

Oaspeţii au rămas în 10 jucători imediat după gol şi cotele gazdelor au crescut din nou. Din păcate, aşa cum am mai menţionat, căpitanul echipei sucevene, Dudu Drugă, nu a fost în zi de şut şi a irosit loviturile libere avute. Mai mult, linia de mijloc suceveană a fost ineficientă, pentru că jocul a abundat în baloane aruncate pe atacanţi. Oaspeţii, chiar în zece jucători, au avut trei şanse foarte bune pe contraatac, dar cei care au avut cea mai mare ocazie de a marca au fost cei de la Foresta Suceava. În urma unui henţ, arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri în minutul 90. Din nou, cel care a marcat în sezonul precedent toate penaltiurile, Dudu Drugă, l-a ratat pe acesta din meciul cu Ştiinţa Miroslava şi partida s-a încheiat cu victoria oaspeţilor.

Nu este mai nimic de spus, echipa are potenţial, dar nu există coordonare în joc şi tonus după pandemie. Lăsând la o parte această constatare, se pare că micşorarea numărului de echipe la zece în serie şi mărirea numărului de serii la zece nu o ajută pe Foresta Suceava şi probabil ar trebui alcătuite 25 de serii a patru formaţii pentru ca echipa suceveană să fie pe primul loc. Şi atunci cred că e complicat!

În etapa viitoare, Foresta Suceava va evolua pe terenul echipei Ceahlăul Piatra Neamţ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: