Fălticeneanul David Arcip îşi menţine titlul de campion naţional la tenis de câmp

Antrenorul Lechner cu David Arcip si Rebeka Mirica

În perioada 5-8 septembrie, s-a desfăşurat la Braşov, sub egida Federaţiei Române de Tenis, turneul de tenis „Cupa Dinamo – Nicopole”. La competiţia organizată de Clubul Sportiv Dinamo Braşov au participat peste 120 de sportivi din întreaga ţară la categoriile U10, U12, U16 şi U18.

La categoria de vârstă 12 ani, U12, au participat 27 de sportivi legitimaţi la cluburi sportive din Braşov, Bucureşti, Baia Mare, Iaşi, Mediaş, Sinaia, Sibiu, Târgu Mureş. Municipiul Fălticeni a fost reprezentat la această categorie de sportivul David Arcip, legitimat la Lechner Tennis School Braşov. Micul jucător din urbea de pe Şomuz, cunoscut pentru titlurile de campion din anii precedenţi, şi-a încercat norocul în această competiţie la categoria de vârstă la care ar trebui să îşi înceapă activitatea în anul 2021.

David Arcip a început turneul în forţă, cu dorinţa de a reconfirma titlurile de campion naţional şi internaţional, dar şi de a valorifica cunoştinţele dobândite în vacanţa de vară, care pentru micul tenismen a fost o perioadă de pregătire intensă efectuată la Braşov. Punându-şi în valoare abilităţile „şlefuite” în ultimele două luni împreună cu antrenorul Ferry Lechner, David a reuşit meciuri frumoase şi a trecut de jucători cu o bogată experienţă competiţională, susţinuţi iniţial de publicul local, dar care au fost impresionaţi de jocul frumos al fălticeneanului pe care l-au aplaudat şi felicitat. David a reuşit să se impună în faţa lui Bogdan Staicu de la C.S. „Carpaţi” Sinaia, Anton Ion Neţoiu de la C.S. „Văideanu” Braşov, a reuşit o frumoasă semifinală în compania lui Şerban Rus Apan de la ACS „Orizont” Baia Mare şi s-a impus în finala jucată cu Radu Octavian Marinas, legitimat CS Dinamo Bucureşti.

Meciuri grele şi cu jucători mai mari

„Au fost meciuri grele, întrucât copiii sunt mai mari ca vârstă comparativ cu David, însă tenacitatea şi determinarea l-au ajutat să urce treaptă cu treaptă, etapă cu etapă, până pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Îndrumat de antrenorul său, Ferry Lechner, David a reuşit, prin tactici de joc echilibrate, să treacă de sportivi talentaţi pe care nu spera să îi învingă. În drumul lung al performanţei, David a jucat un tenis de calitate în care trebuie apreciat efortul fizic şi mental depus. Sunt realizări pe care le datorează determinării sale şi susţinerii antrenorului său, Ferry Lechner, alături de care a petrecut întreaga vară şi împreună cu care a reuşit o calificare în sferturile de finală la categoria U10 la campionatele naţionale individuale desfăşurate la Bucureşti, în luna iulie. Turneul de la Braşov i-a adus multă încredere lui David, având în vedere îndemânarea pe care o au sportivii de la categoria U12, categorie pe care David abia o experimentează, şi nu oricum, ci câştigând locul 1 la un turneu la care spera să câştige un meci.

Mulţumim antrenorului şi sponsorilor, Rotary Club Fălticeni şi SC Saniral, care au făcut posibilă prezenţa lui David la antrenamente, tabere de profil şi concursuri”, ne-a spus Ramona Arcip, mama tânărului tenismen.

Rezultatul obţinut la categoria U12 este un început promiţător pentru David Arcip, rezultat care îi dă încredere în forţele sale şi un start bun din care să păşească tot mai sus în lungul drum al performanţei. Sportivul din urbea de pe Şomuz urmează să înceapă un nou an şcolar la Fălticeni, dar îşi va continua antrenamentele alături de antrenorul său, Ferry Lechner, în weekend şi în timpul vacanţelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: