Apropiindu-se de limita de unu la mie

În municipiul Suceava, şcoala va începe cu elevii şi cadrele didactice în clase

> Pentru măştile de protecţie şi dezinfectantele din şcoli s-au alocat 1,5 milioane de lei, licitaţia pentru cele 1.000 de tablete fiind deja lansată pe traseul legal >„Eu sper ca toate şcolile să fie pregătite să înceapă anul şcolar în condiţii de siguranţă” a spus primarul Ion Lungu, menţionând că Suceava avea 0,94 de cazuri active la mia de locuitori

 Unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Suceava vor începe cursurile după scenariul „verde”, a anunţat, ieri, primarul Ion Lungu, după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava în care au fost analizate modalităţile de deschidere a anului şcolar 2020-2021, în contextul pandemiei de Covid-19.

„În ceea ce ne priveşte, în municipiul Suceava, anul şcolar va începe în varianta verde. Astăzi (ieri – n.r.) aveam 118 cazuri active, adică 0,94 la mia de locuitori, şi sperăm să rămână aşa” a declarat şeful administrativului din reşedinţa de judeţ, subliniind că Suceava avea, la 1 ianuarie 2020, conform înregistrărilor de stare civilă, 124.000 de locuitori.

Lungu a spus că, astăzi, prefectul Alexandru Moldovan urmează să convoace o altă întrunire a structurii al cărei preşedinte este, în cadrul căreia, în baza scenariilor propuse de consiliile de administraţie ale şcolilor şi cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică, să fie „bătute în cuie” modalităţile în care vor începe cursurile în fiecare şcoală din judeţ.

Edilul-şef a ţinut să arate că autorităţile locale din municipiul Suceava au demarat procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea de celor 1.000 de tablete, pentru care, prin hotărâre a Consiliului Local, se disponibilizează un milion de lei.

„Se lucrează la caietul de sarcini. Îmi doresc ca aceste tablete să fie achiziţionate cât mai repede, dar trebuie să respectăm legea. Am aprobat şi sumele necesare pentru echipamentele IT, să se poată face transmiterea online şi, de asemenea, am dat şcolilor bani pentru măşti şi substanţe dezinfectante. Eu sper ca toate şcolile să fie pregătite să înceapă anul şcolar în condiţii de siguranţă” a spus Lungu, menţionând că la fiecare unitate de învăţământ sunt constituite stocuri de măşti de protecţie atât pentru cadre didactice, cât şi pentru elevi.

Pentru cele 28 de centre bugetare, din vistieria municipiul Suceava s-au alocat, în acest sens, 1,5 milioane de lei, beneficiarii fiind elevii cu situaţii materiale deosebite, cei care îşi uită masca acasă sau o deteriorează, măştile respective fiind folosite şi în „situaţii deosebite”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: