De la începutul lunii august

DSP Suceava a efectuat aproape 900 de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2

> Astfel, au fost confirmate 53 de cazuri de infectare

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a confirmat, de la începutul lunii august, 53 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în urma a 895 de teste RT-PCR efectuate.

Purtătorul de cuvânt al DSP, Gabriela Băncilă, a declarat că în lunile august şi septembrie, în Laboratorul de Diagnostic şi Investigare în Sănătate Publică al instituţiei, au fost lucrate aproape 900 de teste RT-PCR pentru depistarea noului coronavirus.

Ea a precizat ca în luna august s-au efectuat 610 testări RT-PCR, iar în cazul a 45 de teste rezultatul a fost pozitiv pentru SARS-CoV-2, în timp ce în prima săptămână a lunii septembrie s-au efectuat 285 de testări, cu 8 rezultate pozitive pentru noul coronavirus.

Băncilă a precizat că instituţia dispune de kituri de recoltare pentru efectuarea testării RT-PCR. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: