Judeţul Suceava este sub media pe ţară la producerea de deşeuri menajere

>Indicele de generare a deşeurilor municipale are o tendinţă crescătoare, fiind, însă, sub media naţională de 249 kg pe locuitor şi an, se arată într-o analiză a APM

 În intervalul 2014-2018, în judeţul Suceava, gradul de acoperire cu servicii de salubritate a avut un trend general ascendent, se arată în Raportul privind starea mediului în anul 2019 al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava. Totodată, documentul dat publicităţii în luna august a.c. evidenţiază că la finele perioadei analizate, respectiv a anului 2018, gradul de conectare la serviciul de salubritate ajunsese, în mediul urban, la 100%. Totuşi, aria de acoperire la nivelul întregului judeţ – 98,65% în anul 2018 – este sub cea prevăzută în Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD), conform căruia, „începând din anul 2013, toţi locuitorii judeţului trebuiau să dispună de servicii de salubritate”. Potrivit sursei citate, indicele de generare a deşeurilor municipale are, de asemenea, o tendinţă crescătoare, fiind, însă, sub media naţională de 249 kg/locuitor/an, prins în Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor. De cealaltă parte, gradul de reciclare a deşeurilor municipale –10% în anul 2018 – este cu mult sub ţinta naţională „de a asigura, până în anul 2020, un nivel de pregătire pentru reutilizare şi reciclare de minim 50% din masa deşeurilor menajere şi asimilabile”.

„Până când vor fi funcţionale în totalitate dotările prevăzute în proiectul Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Suceava, gestionarea deşeurilor într-o manieră ecologică depinde atât de implicarea autorităţilor publice locale şi a operatorilor de salubritate, cât şi de conştientizarea generatorilor de deşeuri, respectiv a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici” se evidenţiază în raportul citat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: