La Bilca

Dezbatere cu toţi candidaţii de primar

Parcul Prieteniei din comuna Bilca, realizat în proporţie de aproape 80% prin implicarea voluntară a cetăţenilor din comună, a împlinit în data de 6 septembrie un an de existenţă şi a fost gazda unor evenimente în premieră pentru comunitatea locală.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, respectând toate normele sanitare în vigoare, purtarea măştii, folosirea dezinfectantului şi respectarea distanţei fizice corespunzătoare, membrii Grupului civic „Iniţiative pentru Bilca” au organizat o serie de evenimente cultural-artistice şi, în premieră pentru perioada postdecembristă, o dezbatere electorală la care au fost prezenţi toţi cei cinci candidaţi la funcţia de primar a comunei Bilca, precum şi numeroşi localnici.

Dezbaterea a fost intitulată „Candidaţii faţă în faţă cu cetăţenii”. Evenimentul, organizat şi moderat de membrii grupului civic, i-a provocat pe candidaţi să-şi prezinte viziunea şi proiectele de dezvoltare pe care le propun în faţa electoratului. Pe lângă întrebările pregătite şi adresate de membrii grupului, cetăţenii prezenţi, dar şi cei din online (deoarece evenimentul a fost transmis pe Facebook) au avut ocazia să adreseze la rândul lor întrebări candidaţilor. Dezbaterea s-a desfăşurat într-o atmosferă respectuoasă şi de o manieră constructivă pentru comunitate, ne-au transmis organizatorii.

„Democraţia noastră trebuie să fie vie, iar asta nu se poate realiza decât printr-un dialog real între cetăţeni şi aleşi. Ne bucurăm că toţi candidaţii au acceptat provocarea noastră şi pentru prima dată în cei 30 de ani de democraţie postdecembristă are loc o astfel de activitate, cu toate măsurile de siguranţă luate. Este un semn de normalitate ca acest dialog să existe, iar cei care îşi asumă o candidatură pentru o funcţie publică să vină în faţa oamenilor şi să arate cine sunt, de ce sunt capabili şi ce anume îi motivează să facă acest lucru. Încurajăm cetăţenii din alte localităţi să facă la fel, să se organizeze în grupuri civice şi să îşi cheme politicienii locali în faţa oamenilor, pentru o comunitate şi o democraţie mai sănătoasă” au declarat Luca Ciubotaru şi Petru Cioată, din partea grupului civic. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: