12 suceveni cu Covid-19 au fost internaţi în spital

> Numărul sucevenilor vindecaţi se apropie de 4.600

Prefectura Suceava a informat că marţi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 4.595 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 12 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 16 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 512 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 154 pacienţi sunt diagnosticaţi cu Covid-19, 113, în zona tampon, iar 245 au alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 154 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 95 prezentau forme medii ale bolii, 48 forme uşoare, iar 11, cu forme grave, erau internaţi în secţia ATI, trei fiind ventilaţi mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 366 de paturi libere, din care 36 pentru pacienţi Covid-19, 237 în sectorul non-Covid şi 93 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 6 paturi pentru pacienţi non-Covid şi 26 de ventilatoare, dintre care 7 pentru pacienţi Covid-19.

În Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 85 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 10 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Sursa citată a precizat că persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: