Conform premierului Ludovic Orban

Autostrada Nordului este în faza de pregătire a documentaţiilor tehnico-economice

> În luna iunie, la Suceava, ministrul Transporturilor avansa pentru semnarea contractelor pentru studiul de fezabilitate ca termen luna august

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, la Bistriţa, că se angajează să realizeze drumul expres Suceava – Baia Mare, menţionând că acesta este în faza de pregătire a documentaţiilor tehnico-economice.

„Este un drum expres fundamental pentru Bistriţa, pentru că e prevăzut în continuarea drumului expres Petea – Satu Mare –Baia Mare care face legătura cu M 3 în Ungaria şi conectează la reţeaua de transport european. (…) Va fi un suport pentru dezvoltarea economică. Este un proiect foarte important, pe care noi ne angajăm să-l realizăm şi care este în fază de pregătire a documentaţiilor tehnico-economice şi cu siguranţă va fi realizat” a declarat Ludovic Orban.

Potrivit lui Orban, drumul va fi proiectat la profil de autostradă, cu patru benzi (câte două pe sens, fără bandă de urgenţă) şi va constitui „o cale de transport care cu siguranţă va creşte atractivitatea Bistriţei”.

În luna iunie, aflat în vizită la Suceava împreună cu premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, avansa luna august pentru semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de fezabilitate. „Judeţul Suceava va fi conectat cu Ardealul prin proiectul de drum expres Baia-Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, un proiect ambiţios pentru care, cel mai probabil, în luna august se va semna contractul pentru realizare a studiului de fezabilitate” a spus atunci Lucian Bode. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI