Amendă de 6.000 lei pentru un transport ilegal de 17 mc de material lemnos

 > Poliţiştii suceveni au depistat, miercurea trecută, un transport ilegal de material lemnos

Iniţial, o patrulă a oprit un ansamblul rutier (autoutilitară plus remorcă) condus de un bărbat din comuna Mălini. Acesta a prezentat pentru control avize pentru un total de 18,36 mc (din care 11,71 mc brad şi 6,64 molid), respectiv pentru un total de 27,58 mc (din care 18,56 brad şi 9,02 molid).

Ambele avize au fost emise în data de 2.09.2020 de o societate comercială suceveană. În acte, locul de încărcare a fost indicat ca fiind Ocolul Silvic Comăneşti (jud. Bacău), iar destinaţia, un depozit din comuna Slatina.

Poliţiştii au observat că numărul pieselor trecute în aviz aparţinând aceleiaşi specii nu corespundeau cu numărul celor efectiv existente în mijloacele de transport.

Reprezentanţii Ocolului Silvic Fălticeni au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care s-au identificat în plus 10,74 mc brad şi în lipsă 6,33 mc molid, buşteni pentru gater.

Prin urmare, societatea emitentă a fost amendată cu 6.000 lei, iar cei 17,07 mc de buşteni (în valoare de 4.967,37 lei) au fost confiscaţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: