Hramul schitului Sihăstria Râşca

> În acest an, obştea de monahi l-a avut în mijlocul său pe ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor

> În semn de bun venit acasă după 30 de ani, ÎPS Calinic a primit o icoană deosebită

 La data de 30 august din fiecare an, Schitul Sihăstria Râşca îşi sărbătoreşte ocrotitorul, pe Sf. Cuvios Ioan de la Râşca şi Secu.

Anul acesta, obştea de monahi l-a avut în mijlocul său pe ÎPS Părinte Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor care, împreună cu preoţi şi diaconi, a slujit Sf. Liturghie arhierească de hram.

La sărbătorescul eveniment au fost invitaţi stareţi şi stareţe din întreaga eparhie.

Serviciul divin s-a desfăşurat pe o scenă ridicată în proximitatea pădurii, pentru ca toţi închinătorii să poată păstra distanţa fizică impusă.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul Makarios din Suceava.

La chinonic, un grup de tineri a interpretat câteva cântări religioase, precum şi „Balada” lui Ciprian Porumbescu.

După cuvântul de învăţătură, în semn de bun venit acasă după 30 de ani, ÎPS Părinte Calinic a primit, din partea obştii monahale, o icoană deosebită şi un imens buchet de flori.

Schitul Sihăstria Râşca este o construcţie din lemn pe temelie de piatră şi se află în continuare în lucru. Se lucrează atât la interior, cât şi la construcţiile anexe.

Piatra de temelie a fost aşezată în 2016 şi, sub stăreţia arhimandritului Mihail Balan, aici se nevoiesc cinci călugări.

Pe lângă lucrările de construcţie, obştea îşi propune ca în incinta complexului monahal să amenajeze şi un viitor loc de tabără pentru copiii orfani.

Schitul nu este încă târnosit. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: