Înşelăciune cu plapume şi perne

> Un cuplu identifica femei în vârstă cărora le vindea la suprapreţ marfa, susţinând că este vorba despre o acţiune de ajutorare

Poliţiştii suceveni au identificat un cuplu de comercianţi ambulanţi – respectiv un bărbat de 48 de ani din Dorohoi şi o femeie de 33 de ani din Suceava – care au fost reclamaţi că au vândut unei femei de 65 de ani, din Frătăuţii Vechi, patru plapume şi patru perne cu suma de 1200 de lei, deşi acestea nu valorau mai mult de 500 de lei.

Femeia înşelată a spus că cei doi au venit cu un microbuz de culoare albastră şi s-au prezentat ca fiind trimişi de soţia preotului din comună cu scopul de a ajuta femeile singure sau văduve. Astfel, i-au indus ideea că prin aceasta activitate comercială îi acordă un ajutor, deoarece bunurile cumpărate ar valora mai mult decât suma de 1200 lei.

Pentru a cumpăra plapume şi perne, femeia înşelată s-a împrumutat cu 1.000 de lei

Femeia locuieşte singură, iar pentru a cumpăra bunurile a împrumutat suma de 1.000 lei de la două cunoştinţe de pe raza comunei Frătăuţii Vechi. Ea a înţeles că a fost înşelată abia după ce au plecat cei doi comercianţi şi a apelat-o telefonic pe soţia preotului, care i-a spus că nu i-a trimis persoane să îi vândă bunuri.

O patrulă de siguranţă publică a identificat în comuna învecinată, Frătăuţii Noi, un autovehicul suspect pe DJ 178 C, autovehicul care se deplasa din direcţia satului Costişa spre Frătăuţii Noi. În acesta se aflau un bărbat de 48 ani, din Dorohoi, care conducea microbuzul, însoţit de o femeie de 33 ani, din Suceava.

În microbuz au mai fost găsite nouă plapume ambalate (rulate) în folie de plastic, de diferite culori (albastru, portocaliu, maro, violet) şi cu motive florale, asemănătoare cu cele vândute femeii din Frătăuţii Vechi.

Suma de 1.200 de lei pe care o plătise femeia înşelată a fost găsită asupra femeii din Suceava.

S-ar părea că infracţiuni similare celei de la Frătăuţii Vechi s-au comis şi la Voitinel

Poliţiştii au indisponibilizat microbuzul, banii, plapumele şi pernele care au fost vândute femeii din Frătăuţii Vechi şi au deschis un dosar penal pentru „înşelăciune”.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, întrucât există informaţii despre comiterea de infracţiuni similare în comuna Voitinel, iar plângerea a fost depusă tardiv.

Şoferul microbuzului a fost amendat cu 1160 de lei pentru transport ilegal de mărfuri şi cu 10.000 de lei pentru comerţ ambulant fără autorizaţie. Femeia a fost sancţionată pentru activităţi de comerţ ambulant fără autorizaţie şi fără a avea preţul afişat, primind amenzi în valoare totală de 10.000 lei.

Cele nouă plapume care erau transportate fără documente de provenienţă şi transport, bunuri evaluate la suma de aproximativ 500 lei, au fost confiscate. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI