Pacienţilor asimptomatici sau cu forme uşoare de Covid-19 li se vor recolta probe la domiciliu

Prefectura Suceava a anunţat că ieri s-a desfăşurat o videoconferinţă la care au participat autorităţile judeţele, cele sanitare şi reprezentanţii Guvernului în frunte cu premierul Ludovic Orban.

S-au discutat măsurile necesare pentru descongestionarea spitalelor care îngrijesc pacienţi cu coronavirus, dar şi pentru eficientizarea la maximum a intervenţiilor necesare pentru preluarea şi transportul pacienţilor Covid-19 de la domiciliu, precizează sursa citată.

Potrivit Prefecturii Suceava, printre măsurile prevăzute a fi implementate în scopul descongestionării spitalelor se numără şi recoltarea la domiciliu a probelor pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 în cazul pacienţilor asimptomatici sau cu simptome uşoare, care au posibilitatea de a rămâne la domiciliu până la sosirea rezultatelor.

De asemenea, s-a insistat să se acorde o atenţie sporită din partea autorităţilor responsabile cu transferul interspitalicesc al pacienţilor în stare critică. În acest sens, Raed Arafat a solicitat elaborarea, la nivel judeţean, a unei proceduri pentru transportul pacienţilor a căror stare de sănătate se agravează, aplicabile în cazul în care unitatea medicală nu dispune de locuri disponibile în secţia ATI sau ventilatoare.

Precizăm că la videoconferinţă au participat premierul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, secretarul de stat Raed Arafat, alţi responsabili de nivel naţional ai sănătăţii. Suceava a fost reprezentată de şefii Prefecturii, ISU, DSP, SJA, şefii ATI şi UPU din SJU. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: