Vama

O firmă exploata ilegal balast din albia râului Moldova

Poliţiştii au constatat că o firmă exploata în mod ilegal agregate minerale de pe albia râului Moldova, pe raza comunei Vama. Cazul este cercetat penal.

Poliţia Suceava şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava au efectuat verificări privind activitatea de exploatare a agregatelor minerale, desfăşurată de o societate comercială din Pojorâta, pe raza localităţii Molid, comuna Vama, pe albia râului Moldova.

Astfel, s-a stabilit că firma exploata în mod ilegal agregate minerale de pe albia râului Moldova – la aproximativ 100 metri de staţia de sortare Molid (staţie care aparţine tot firmei respective).

Prin urmare, în cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii „executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 29 din Legea 85 din 2003” şi cea de „exploatare de agregate minerale fără autorizaţie de gospodărire a apelor”, dosar care urmează să fie soluţionat procedural sub supravegherea unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Verificările s-au desfăşurat în baza planului de acţiune „Balastiera” al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: