Primarul Ion Lungu şi-a făcut „descărcarea de gestiune” pentru mandatul 2016-2020

>Din cele 20 de proiecte prioritare la care s-a angajat, 11 au fost realizate în totalitate, 6 sunt în lucru, iar 3 nu au fost realizate

La sediul Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal, Ion Lungu, primarul Sucevei şi-a prezentat, ieri, realizările din mandatul care se încheie.

„Aşa este bine, să facem o descărcare de gestiune în faţa sucevenilor, pentru ultimul mandat, deoarece pentru celelalte mandate s-a făcut atunci când am fost votaţi din nou. Mi se pare normal acest lucru, întrucât cetăţenii mi-au încredinţat un mandat, iar noi trebuie să spunem ce am făcut în acest mandat. Unii cârcotaşi spun că s-a făcut mai nimic prin Suceava, iar alţii vin şi spun că s-a făcut doar în primele mandate. Eu zic că nu este aşa, şi sper să-i conving pe suceveni că ceea ce am promis, am şi realizat” a evidenţiat Lungu.

Printre principalele realizări ale mandatului 2016-2020, şeful în funcţie al administrativului din reşedinţa de judeţ a punctat cu proiectul de achiziţionare a autobuzelor electrice, 25 dintre acestea urmând a sosi „acasă”, la Suceava, în luna septembrie. Edilul-şef accentuează pe încheierea proiectelor cu finanţare elveţiană, dar şi pe cele cu fonduri europene, cum ar fi reabilitarea sediului Cinema „Arta” Iţcani; construirea a două grădiniţe în Burdujeni şi centru; reabilitarea termică a sediului Primăriei; reabilitarea malului drept al râului Suceava. În mandatul care se termină, modernizări au avut loc în pieţele agroalimentare Centrală şi Burdujeni, începută fiind modernizarea Pieţei Mici, iar în plan fiind şi cea a pieţei din cartierul Iţcani. Finalizate şi date în folosinţă au fost 4 blocuri ANL, în cartierul respectiv fiind amenajate 200 de locuri de parcare. Pe 10 străzi din cartierul Aleea Dumbrăvii au fost introduse reţele de iluminat public, în lucru fiind proiectul serei floricole, dar şi cel de reabilitarea a Ştrandului din Iţcani. Asfaltarea străzilor este caracterizată de Lungu ca fiind „un proiect sensibil, cu aşteptări mari din partea sucevenilor”. În mandatul 2016-2020 au fost reabilitate, prin turnare de covoare asfaltice, 50 de străzi, altele 15 fiind în curs de modernizare.

Fără a fi promise, au fost amplasate platformele pentru deşeuri, s-a construit podul peste Suceava şi s-a reabilitat monumentul lui Ştefan cel Mare

Tot la capitolul rutier, au fost amenajate 33 de parcări de reşedinţă, cu peste 6.000 de locuri de parcare. În ce priveşte învăţământul, mansardarea s-a făcut la Şcoala Generală Nr.6 din cartierul Burdujeni, lucrări desfăşurându-se la laboratorul Colegiului Naţional „Petru Rareş”, la sala de sport a Colegiului Naţional „Spiru Haret”, la Colegiul Naţional „Petru Muşat” şi la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. În modernizări au intrat, în principal, locurile de joacă de pe străzile Amurgului şi Staţiunii, cele mai mari din reşedinţa de judeţ. Municipiul Suceava a preluat grădiniţa de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, la care lucrările de modernizare au demarat în urmă cu 10 ani, fiind abandonate de Ministerul Educaţiei. Primarul Lungu şi-a mai trecut în cont lucrările de construire a noii clădiri a Seminarului Teologic, darea în folosinţă a zonei de agrement „Tătăraşi”, punerea bazelor Parcului industrial „Bucovina” al Consiliului Judeţean şi sprijinirea financiară a Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” cu 5 milioane de lei. Ion Lungu recunoaşte că din cele 20 de proiecte prioritare la care s-a angajat faţă de suceveni, 11 au fost realizate în totalitate, în timp ce 6 sunt în lucru, iar 3 reprezintă nerealizările. În rândul acestora din urmă intră construirea unei grădiniţe în cartierul Obcini, demers căruia i s-au împotrivit consilierii PSD. La fel, ca eşecuri sunt menţionate nedemararea proiectului cu finanţare europeană al campusului universitar de la Moara, obiective neprinse la acea dată în ghidul solicitantului, cât şi nepreluarea în administrare a Casei Culturii. Fără a fi prinse în programul electoral din 2016, au fost amplasate platformele îngropate şi semiîngropate pentru deşeuri menajere, au demarat lucrările la ruta alternativă Suceava–Botoşani şi a fost reabilitat monumentul ecvestru al domnitorului Ştefan cel Mare.

„În cea mai mare parte, am realizat cele promise, iar acest lucru ne permite să venim în faţa sucevenilor, să mai cerem un mandat pentru administrarea municipiului Suceava” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: