Preşedintele CJ a identificat punctele-cheie din municipiul Suceava în care trebuie să se intervină

> Este vorba despre fluidizarea traficului, a doua şosea de centură, extinderea oraşului pe terenurile Staţiunii de Cercetări Agricole, zona de agrement şi, în primul rând, despre noi locuri de muncă în parcuri industriale

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost prezent la înscrierea candidaturii lui Ion Lungu pentru un nou mandat de primar, i-a urat succes acestuia, arătând că va fi în continuare alături de el şi în viitorul mandat, aşa cum a fost şi până acum.

El a spus că o prioritate a municipiului este fluidizarea traficului din municipiu şi că se bucură că această problemă este în programul electoral al primarului Ion Lungu.

Flutur a mai spus că legătura municipiului Suceava cu celelalte zone turistice este fundamentală şi a arătat că proiectul său de dezvoltare a staţiunii turistice Bucovina prevede introducerea unui tren din două în două ore, la început, spre Vatra Dornei, cu plecare din Suceava.

Din Suceava, tren turistic spre Vatra Dornei

„Va conecta Suceava de cea mai îndepărtată zonă a judeţului, Vatra Dornei. Va trebui să găsim parcări, pentru că oamenii, dacă vin, pot să-şi lase maşina şi să plece la Vatra Dornei sau la Câmpulung, sau la Humor, sau să rămână în Suceava, şi astfel să descurajăm aglomerările de trafic de maşini” a spus Flutur.

Preşedintele CJ a mai spus că este convins că se va putea discuta cu Staţiunea de Cercetări Agricole pentru ca aceasta să ofere terenuri pentru extinderea centrului oraşului Suceava.

„Avem nevoie de spaţii pentru IT, pentru construcţia de blocuri, pentru că este o criză uriaşă de spaţii în Suceava. Cred că putem găsi soluţii pentru schimburi de terenuri” este de părere Flutur.

El a mai anunţat că, în ceea ce priveşte Casa de Cultură din Suceava, va cere noului Consiliu Judeţean să aprobe un schimb cu Centrul Călineşti care să fie transferat sindicatelor, Casa de Cultură din Suceava urmând să fie modernizată şi întreţinută, „pentru că e într-o stare deplorabilă”.

Flutur a spus că îşi doreşte extinderea zonelor de agrement şi a pistelor de biciclete spre Mitocu Dragomirnei.

Cea mai mare provocare, parcurile industriale

„Cea mai mare provocare este legată de parcurile industriale. Mulţi politicieni au vorbit despre parcuri industriale. Suntem la început cu cel de la Salcea. Pentru perioada următoare, ca aerul ne trebuie locuri de muncă, iar acestea pot fi făcute în parcuri industriale. Mai multă participare la târguri, expoziţii, oameni de afaceri, cameră de comerţ implicată şi USV pentru aducerea de investitori români, autohtoni, iar dacă e nevoie şi străini pentru investiţii în Suceava, care poate deveni o zonă de dezvoltare puternică în nordul ţării” a spus Gheorghe Flutur. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: