Papa Francisc atrage atenţia asupra „patologiilor sociale” în timpul pandemiei de coronavirus

Papa Francisc a avertizat ieri asupra „patologiilor sociale” care ameninţă omenirea în timpul actualei pandemii de coronavirus, precum „individualismul”, şi a atras atenţia că fără colaborare şi ajutorarea celor nevoiaşi „nu vom putea vindeca lumea”, relatează EFE. „Pandemia a scos în evidenţă cât suntem de vulnerabili şi de strâns legaţi. Dacă nu avem grijă unii de alţii, începând cu cei mai afectaţi şi mai nevoiaşi, nu vom putea vindeca lumea”, a spus papa la începerea audienţei generale pe care a oficiat-o în Palatul Apostolic. „Pandemia a scos la iveală patologii sociale mai ample, precum o viziune distorsionată a acelor persoane ce ignoră demnitatea”, a avertizat el. „Uneori îi privim pe ceilalţi ca pe nişte obiecte pe care le folosim şi apoi le aruncăm”, a spus sfântul părinte. Această atitudine „orbeşte şi promovează o cultură a marginalizării, individualistă şi agresivă care transformă fiinţa umană într-un bun de consum”, a adăugat papa.

Suveranul pontif a îndemnat lumea să trăiască în „armonie” şi să evite comportamentele „individualiste”, care oferă o concepţie „distorsionată” cu privire la lume şi viaţă.

Papa a ţinut totuşi să laude „dedicarea multor persoane în aceste luni”, care au dat dovadă de „iubire fraternă şi creştină, îngrijindu-i pe cei bolnavi în timpul pandemiei” şi care şi-au pus „în pericol propria sănătate”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: