„Îmi e foarte dor să boxez, nu mai am răbdare…”

> Pugiliştii lotului naţional al României n-au boxat de 5 luni şi jumătate

Răbdarea pugiliştilor din lotul naţional al României este la capăt, după aproape trei luni de cantonament şi după 5 luni şi jumătate fără niciun meci oficial „în mănuşi” .

Pentru a nu le da prea mult timp să se gândească la această nefirească pauză din ringul de concurs, antrenorul Dumitru Dorobanţu a introdus în programul de pregătire câte două antrenamente pe zi.

„Facem antrenamente destul de grele cu Maestrul, e greu, pentru că nu avem un obiectiv pus la punct, nu ştim nimic din cauza pandemiei, nu ştim nici noi pentru ce să ne pregătim. E foarte dificil! Faci pur şi simplu antrenament pentru viitor” , a spus Robert Jitaru, care, până la 22 de ani, este de zece ori campion naţional şi de două ori campion european.

Antrenamentele extenuante nu pot opri însă gândurile pugiliştilor români către Olimpiada de la Tokyo, de anul viitor, la care vor ajunge doar dacă obţin rezultate în turneele preolimpice.

„Ştiu că pot să merg la Tokyo şi sper! Dar trebuie să găsim o soluţie să putem să facem turnee sau cel puţin pregătiri comune, că altfel va fi rău de toţi, nu doar de noi. Noi avem nevoie de sparinguri, de meciuri, ca să ajungem la turneele preolimpice de la Londra şi de la Paris de la anul”, a declarat reporterilor Andrei Arădoaie, alt campion naţional şi european, completat de colegul Cristian Filip, şi el medaliat european şi posesor al zece titluri naţionale: „Îmi e foarte dor să boxez, nu mai am răbdare, m-am săturat şi de sparing în sală, suntem aceiaşi adversari mereu, a devenit monoton. Sunt sută la sută cu gândul la Tokyo! Înfometat!”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: