Din cauza unor scurtcircuite

Două familii, din Dolhasca şi Vatra Dornei, au rămas fără acoperiş deasupra capului

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, în două localităţi s-au produs incendii izbucnite din cauza unor scurtcircuite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, primul incendiu a izbucnit la o gospodărie din Valea Poienii, oraşul Dolhasca, fiind anunţat la ora 2.32. Pompierii, cu ajutorul a trei autospeciale, au lichidat incendiul la ora 4.35. Până atunci însă, au ars acoperişul casei pe aproximativ 120 mp şi grinzile care alcătuiau planşeul construcţiei. S-au degradat plafonul locuinţei şi aparate electrocasnice.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric defect, precizează sursa citată. Pe de altă parte, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit şi un adăpost de animale.

Ulterior, la ora 5, a fost anunţat un alt incendiu, izbucnit la o gospodărie din Vatra Dornei. ISU Suceava a intervenit cu trei autospeciale, lichidând incendiul la ora 8.

Focul, însă, a reuşit să distrugă acoperişul casei de locuit şi anexa, pe o suprafaţă totală de aproximativ 80 mp. Au mai ars aparate electrocasnice, elemente de mobilier şi material lemnos. S-au degradat plafonul şi tavanul camerelor de locuit.

Sursa menţionează că incendiul a izbucnit din zona anexei, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Şi de această dată nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinţa învecinată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: