La Mănăstirea Putna

Colocviul „Acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga – Maica Benedicta 100”

Cu binecuvântarea ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, la Mănăstirea Putna se va organiza în curând cea de-a XIV-a ediţie a colocviului anual dedicat memoriei acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga – Maica Benedicta.

Mănăstirea Putna a făcut cunoscut că, întrucât în acest an, la 20 august, se împlinesc 100 de ani de la naşterea acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga – Maica Benedicta (20 august 1920 – 5 mai 2006), colocviul este consacrat acestei personalităţi emblematice a culturii şi spiritualităţii româneşti din a doua jumătate a veacului al XX-lea, critic şi istoric literar, profesor universitar de literatură comparată, eminescolog, critic muzical, critic de artă. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: