Gheorghe Flutur, după mesajul managerului Spitalului Rădăuţi privind lipsa de fonduri pentru suplimente financiare a personalului care se ocupă de sectorul Covid:

Trebuie să recunoaştem că şi-a asumat o responsabilitate şi Spitalul Rădăuţi, iar acei oameni trebuie preţuiţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că va face demersuri, în măsura atribuţiilor sale, pentru susţinerea Spitalului Municipal Rădăuţi, al cărui manager a transmis, duminică seara, că nu are fonduri pentru a plăti suplimentele financiare pentru personalul medical implicat în tratarea pacienţilor Covid-19.

„Am citit ce a spus managerul spitalului din Rădăuţi. Vă amintesc că am fost cei care am dat un milion de lei din fondul de rezervă al CJ Suceava. Am dat Primăriei ca să-i dea spitalului în plină pandemie. Nu am avut mai mult de atât să dăm. Mai departe, sunt strict relaţiile dintre Primărie, Spitalul Rădăuţi şi Ministerul Sănătăţii” a precizat Flutur.

El a arătat însă că, aşa cum s-a implicat pentru finanţarea Spitalului Fălticeni, iar din 20 de milioane de lei necesari, 15 milioane deja au fost primite, a făcut demersuri şi va face ce depinde de el, în continuare, la Ministerul Sănătăţii şi pentru Spitalul Municipal Rădăuţi.

„Trebuie să recunoaştem că şi-a asumat o responsabilitate şi Spitalul Rădăuţi, iar acei oameni, ca şi ceilalţi, trebuie preţuiţi şi să le mulţumim” a spus Flutur.

Reamintim că managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Traian Andronache, a transmis un mesaj de disperare, arătând că nu are cum să mai plătească suplimentul financiar personalului medical implicat în tratarea Covid-19, pentru că spitalul este subfinanţat faţă de activitatea pe care o prestează şi, în acelaşi timp, face plăţi pe care ar trebui să le asigure Ministerul Sănătăţii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: