Senatul a respins OUG care majora etapizat alocaţiile copiilor

Senatul a respins ieri Ordonanţa de urgenţă prin care alocaţiile copiilor urmau să fie majorate cu 20% de la 1 septembrie. Astfel, dacă şi votul din Camera Deputaţilor va fi similar, rămâne în vigoare legea care obligă Guvernul să dubleze alocaţiile, nu se le mărească etapizat.

Decizia fost adoptată cu 87 de voturi „pentru”, 29 „împotrivă” şi 12 abţineri.

Legea prin care urmau să fie mărite alocaţiile a fost promulgată pe 14 ianuarie de preşedintele Klaus Iohannis. Alocaţiile trebuiau să fie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilităţi începând cu 1 martie, dar Guvernul Orban a emis o OUG pentru a proroga termenul din cauza lipsei de bani.

Premierul Ludovic Orban a spus în repetate rânduri că guvernul nu îşi permite dublarea alocaţiilor din cauza lipsei de bani de la bugetul de stat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI