La Sanctuarul marian naţional de la Cacica

Manifestările prilejuite de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului sunt adaptate condiţiilor pandemiei

> Pelerinajul tradiţional al tinerilor a fost anulat!

Pelerinii sunt aşteptaţi şi în acest an la Sanctuarul marian naţional de la Cacica, în zilele de 14 şi 15 august, cu prilejul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, care va fi oficiată sâmbătă, urmează să fie prezidată de PS Iosif Păuleţ, împreună cu episcopul emerit Petru Gherghel, generalul Ordinului Franciscan Carlos A. Trovarelli, pr. provincial Damian-Gheorghe Pătraşcu, cu preoţii din Bucovina şi din alte regiuni.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, pr. Adrian Blăjuţă, ne-a declarat că, în contextul actual al pandemiei, pelerinajul din acest an la Sanctuarul marian naţional de la Cacica nu se va mai organiza la fel ca în anii precedenţi, din programul celebrărilor prilejuite de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului va lipsi pelerinajul tinerilor din parohiile diecezei, care avea loc de obicei în ajunul hramului, pe un traseu de 5 km, de la Păltinoasa, din zona serpentinelor, până la Basilica Minor din Cacica.

Sfânta Liturghie solemnă pontificală, sâmbătă, de la ora 11

Pr. Adrian Blăjuţă a spus că Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, care va fi oficiată sâmbătă, de la ora 11, urmează să fie prezidată de PS Iosif Păuleţ, împreună cu episcopul emerit Petru Gherghel, generalul Ordinului Franciscan Carlos A. Trovarelli, pr. provincial Damian-Gheorghe Pătraşcu, cu preoţii din Bucovina şi din alte regiuni.

Episcopia Romano-Catolică Iaşi a publicat recent programul celebrărilor de la Cacica, potrivit căruia vineri, 14 august, începând cu ora 10, va avea loc Celebrarea penitenţială, urmată, de la ora 12 de Sfânta Liturghie solemnă de deschidere a hramului, care va fi oficiată de părintele provincial al Fraţilor Minori Conventuali din România Damian-Gheorghe Pătraşcu, urmată, de la ora 16, de Calea Sfintei Cruci.

În aceeaşi zi, la ora 18, va fi oficiată Sfânta Liturghie pentru tineri, seminarişti şi persoane consacrate, iar la ora 22, în programul celebrărilor este prevăzută Privegherea mariană.

Ziua de 15 august 2020 va debuta cu Sfânta Liturghie de dimineaţă (în limba română) de la ora 6, urmată de Sfânta Liturghie greco-catolică (în biserică) de la ora 7, de Sfânta Liturghie în limba maghiară (la grotă) de la ora 7.15, de Sfânta Liturghie în limba polonă (în biserică) de la ora 8 şi de Sfânta Liturghie în limba germană (la grotă), de la ora 8.15.

Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului va începe la ora 11.

Pelerinii, rugaţi să se conformeze restricţiilor

Reprezentanţii Diecezei Romano-Catolice Iaşi au adresat rugămintea pelerinilor care vor sosi la Cacica, atât la celebrările premergătoare acestei sărbători, cât şi la Hramul Sanctuarului marian naţional, să se conformeze „restricţiilor promovate” de autorităţile civile, restricţii „care sunt spre binele nostru, al tuturor: în special, purtarea măştii, distanţarea fizică şi spălarea mâinilor”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: