Conform primarului Ion Lungu

La Suceava a existat reticenţă faţă de înfiinţarea de parcări supraterane

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat recent, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că a constatat reticenţă din partea locuitorilor faţă de mai multe iniţiative ale municipalităţii. El se arată însă încrezător că unele mentalităţi s-au schimbat sau se vor schimba.

 „Pe noi, românii, şi pe suceveni, nu ne interesează decât să ne rezolvăm problema noastră. Haideţi să facem o medie a problemei. Dacă discutăm de o platformă de gunoi, dacă discutăm de o staţie de autobuz, pe fiecare îl interesează în faţa blocului lui, în faţa porţii lui” a spus primarul.

El a arătat că nici nu mai discută despre ce opoziţie a întâmpinat la proiectul parcărilor supraterane.

„Am avut multe discuţii şi am avut o intenţie de a face o parcare în zona cea mai aglomerată a oraşului, unde sunt străduţe mici, înguste, în cartierul George Enescu. Am avut discuţii cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari despre sistemul de parcare cu lift, dar oamenii nu au vrut. M-au întrebat unde punem (parcarea – n.r.) şi când le-am spus că în zona cartrodrom, au spus că e prea departe, că e la 200 de metri. Omul vrea să vină cu maşina să o lase în faţa blocului, să descarce sacul de cartofi adus de la ţară şi să-l tragă pe geamul din bucătărie. Cam aşa stau lucrurile. Ar trebui să ne dezobişnuim de asta” a declarat primarul.

Ion Lungu a menţionat că discuţia aceasta era în anul 2009 şi speră că mentalităţile s-au mai schimbat de atunci.

„Trebuie să ne schimbăm. Cu transparenţă, consultare, vom lua nişte decizii spre binele comunităţii. Trebuie să ne debarasăm de unele mentalităţi” a arătat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: