Amendă de 10.000 lei pentru un transport ilegal de cherestea depistat pe DN 17

Un transport ilegal de material lemnos a fost depistat, duminică, pe DN 17, în localitatea Iacobeni. Astfel, în jurul orei 17.51, patrula de serviciu din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control un ansamblul de vehicule format dintr-un autotractor Mercedes-Benz Actros şi o semiremorcă ce transporta cherestea molid.

Conducătorul auto (de 57 ani), din comuna Cornu Luncii, a prezentat pentru marfa transportată un aviz de însoţire din 9.08.2020, emis de o societate comercială din Mălini, punct încărcare depozit Sasca Nouă, pentru 47,69 mc cherestea molid.

S-a constatat, însă, că avizul nu era înregistrat în aplicaţie, nu avea consemnate codul unic, data şi ora plecării transportului şi valabilitatea avizului de însoţire, fapt pentru care ansamblul de vehicule a fost condus la depozitul Ocolului Silvic Iacobeni. Acolo, personalul silvic a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat, rezultând, faptic, 52,5 mc cherestea molid.

Prin urmare, firma a fost amendată cu 10.000 lei şi totodată s-a dispus confiscarea cantităţii de 52,5 mc cherestea molid, în valoare de 37.747,5 lei, care a fost predată în custodia personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Iacobeni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: