Trei tineri din Palestina şi Libia au încercat să intre ilegal în ţară

Doi cetăţeni din Palestina şi unul din Libia au fost opriţi de poliţiştii de frontieră suceveni la frontiera de nord a ţării.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus au depistat şi reţinut doi cetăţeni din Palestina şi unul din Libia care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România. Persoanele au fost predate autorităţilor de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în data de 6 august, în jurul orei 4, poliţiştii de frontieră ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus au depistat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, trei cetăţeni străini, care se deplasau spre interiorul ţării. Persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că doi bărbaţi sunt cetăţeni din Palestina, iar unul din Libia, având vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani. Aceştia au fost evaluaţi din punct de vedere medical de personalul din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi, fără a se constata probleme de sănătate.

Poliţiştii fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Conform acordului de readmisie, persoanele au fost predate autorităţilor de frontieră din Ucraina în data de 8.08.2020, în vederea luării măsurilor legale ce se impun. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: